<

Рідні просять проголосувати за петицію про присвоєння відзнаки «Герой України» загиблому військовому з Оваднівської громади

18:11 | 20.12.2023 / Новини / , , /
Перегляди
417
/ Коментарі відсутні

На сайті президента зареєстровано петицію про посмертне присвоєння Вадиму Зилінському з Оваднівської громади найвищої державної відзнаки – Герой України.

Відповідну петицію зареєструвала дружина воїна Богдана Зилінська.

10-го квітня 2018 року Зилінський Вадим Юрійович був залучений до сил і засобів здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

З перших днів повномасштабного вторгнення, він не зміг стояти осторонь і 20-го квітня 2022 року знов поповнив ряди захисників України. Потрапивши до 65 окремої механізованої бригади реактивно артилерійського дивізіону у взвод забезпечення на посаду водія. З часом був переведений до роти ударних безпілотних авіаційних комплексів на посаду оператора БПАК.

Разом з побратимами 17 місяців боронив цілісність нашої держави та виганяв ворога з населених пунктів: Роботине, Новоданилівка, Оріхів, Запорізький напрямок. Загинув Герой 16-го вересня, неподалік н.п. Роботине Оріхівського району Запорізької області під час бойового завдання по виявленню та знищенню сил противника, отримав поранення не сумісне з життям. Вадим із честю та гідністю виконав свій обов’язок громадянина України, патріота, щодо захисту своєї держави. До останнього подиху залишався вірним своїм побратимам, своєму народові та Батьківщини.

«Я пишаюся своїм чоловіком Вадимом, маленький син татом,батьки сином, друзі другом, його мужністю та силою духу. Не кожен зможе дивлячись смерті в очі – стояти з побратимами пліч-о-пліч, не боячись за своє життя – рятувати інших та мужньо боротися за свободу своєї країни. Зилінський Вадим Юрійович – справній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду Герой України (посмертно)», – каже дружина захисника.

Підтримати петицію можна за посиланням.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця