<

РФ вийшла з угоди щодо покарання за злочини в міжнародних збройних конфліктах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:18 | 23.11.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Президент РФ Володимир Путін підписав закон, який передбачає відкликання визнання Росією Міжнародної комісії з розслідування порушень гуманітарного права під час міжнародних військових конфліктів.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням сайт Держдуми РФ.

Міжнародну комісію зі встановлення фактів створили відповідно до додаткового протоколу 1977-го року до Женевських конвенцій від 12-го серпня 1949-го року, який стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів.

Цей протокол був ратифікований СРСР в 1989-му році. Закон передбачає відкликання визнання комісії Росією.

У листі до глави Держдуми Путін пояснив, що запропонував відкликати визнання комісії через “виняткові обставини”, які “зачіпають інтереси Російської Федерації і вимагають вжиття невідкладних заходів”.

Путін заявив, що комісія, створена в рамках Женевських конвенцій, давно не виконує свої функцій та “в нинішній міжнародній обстановці ризики зловживання повноваженнями комісії в політичних цілях з боку недобросовісних держав істотно зростають”.

Як повідомлялося, заступник глави МЗС України Сергій Кислиця вважає, що так РФ намагається уникнути відповідальності за свої злочини в іноземних конфліктах.

“Очевидно, в Москві паніка або як мінімум розуміння потенційної відповідальності за злочини в ході російської агресії проти іноземних держав. Тому російські законодавці вирішили, що подальше визнання компетенції комісії не є доцільним”, – зазначив заступник міністра на своїй сторінці у Facebook.




коментарів: 2
  1. Важко знайти ще більш недобросовісну державу як сама московія, по недобросовісності вона вже декілька століть поспіль знаходиться на лідируючих позиціях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя