<

Рф підтвердила удар по шведському заводу в Луцьку: каже, це «військовий об’єкт»

10:09 | 17.08.2023 / Новини / , , /
Перегляди
1022
/ Коментарі відсутні

Посольство росії у Швеції в хамському коментарі підтвердило удар по заводу шведської компанії SKF у ніч проти вівторка, заявивши, що він є легітимною військовою ціллю.

Таке випливає із заяви російського посольства, яку цитує Європейська правда.

Представництво Москви нагадало пропагандистську заяву Міністерства оборони рф про ураження “ключових підприємств військової промисловості київського режиму”.

“Не вловлюєте зв’язку? Тоді пояснимо: цей завод у Луцьку – частина українського ВПК, він виробляв підшипники для “Укроборонпрому”. У шведській пресі про цей факт, природно, ні слова”, – стверджується в коментарі.

Після цього посольство рфскочується в прямі погрози, обіцяючи, що “дістанеться не тільки поставленій бандерівцям шведській техніці, а й підприємствам військово-промислового комплексу, які працюють на них”.

Журналістам не вдалось знайти у відкритих джерелах хоча б якогось повідомлення про співпрацю SKF та “Укроборонпрому”. Згідно з офіційним повідомленням компанії, її завод у Луцьку виробляє конічні роликопідшипники, “насамперед для важкої цивільної автомобільної промисловості”.

Нагадаємо, під ранок 15 серпня росіяни завдали масованого ракетного удару по України − ворожі ракети поцілили у промислове підприємство у Луцьку (3 людини загинули), по житлових будинках у Львові, по підприємству у Дніпрі (спалахнула пожежа, двоє поранених), вибухи лунали також на Хмельниччині та у місті Сміла Черкаської області.

Російські ракети вбили трьох працівників заводу у Луцьку. Ще троє – зараз у лікарні, один із загиблих – 27-річний лучанин Дмитро Сорочук.

З міського бюджету кожній сім‘ї людей, які загинули під час ранішньої атаки буде виплачено матеріальну допомогу по 200 тис. гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота