<

РФ атакувала Київ дронами: вибухи лунали у різних районах, є постраждалі

09:23 | 25.11.2023 / Новини / /
Перегляди
341
/ коментарі 2

У ніч проти 25-го листопада та зранку росія здійснювала повітряну атаку на столицю, використовуючи дрони-камікадзе типу Shahed. Є постраждалі.

Про це повідомила місцева влада, пише Громадське.

Повітряна тривога запрацювала у столиці о 02:37 і тривала до 08:46 — загалом понад шість годин. Дрони заходили до Києва з різних напрямків, повідомляв очільник міської військової адміністрації Сергій Попко, якого цитувала КМВА. У місті працювала протиповітряна оборона.

Речник КМВА Михайло Шаманов, який цитував дані Сергія Попка в етері телемаратону, зазначив, що це була четверта повітряна атака на Київ з початку листопада і наймасованіша з початку повномасштабної війни росії проти України.

Силами та засобами протиповітряної оборони вдалося збити майже 50 повітряних цілей. Остаточні дані щодо типу та кількості «шахедів» нададуть Повітряні сили.

Соломʼянський район

Там унаслідок збиття ворожих дронів і падіння уламків сталося загоряння на території дитячого садочка. В окремих будинках зафіксували пошкодження вікон у квартирах.

Також у районі виникло загоряння в нежитловому приміщенні на площі 100 метрів квадратних, і ще одне зафіксували на відкритій місцевості.

У цьому районі постраждала 11-річна дитина — у неї діагностували гостру реакцію на стрес. Медики надали їй допомогу на місці. Ще одному постраждалому з гострою реакцією на стрес медики також допомогли на місці.

У житловому будинку внаслідок падіння уламків дронів сталося руйнування на другому поверсі пʼятиповерхівки. Фахівці врятували там двох жінок.

Печерський район

За словами міського голови Віталія Кличка, сталося падіння уламків збитого безпілотника — всі профільні служби вирушили на місце. В КМВА зазначили, що там було падіння уламків на незабудовану територію. Попередньо, минулося без наслідків.

Подільський район

За інформацією Віталія Кличка, там був виклик медиків. Інформація уточнюється.

Голосіївський район

Унаслідок збиття ворожих дронів там сталося падіння уламків на зону зелених насаджень. Минулося без потерпілих, написали в КМВА. Також уламок дрона впав на чотириповерховий житловий будинок — рятувальники слідують на місце.

Дніпровський район

Унаслідок падіння уламків збитих повітряних цілей там виникло задимлення на верхніх поверхах багатоповерхівки, написали в КМВА. Також уламки збитого безпілотника впали на багатоповерховий будинок — рятувальники й медики слідують на місце.

У багатоповерхівці невеликий уламок дрона впав на сходову клітину верхнього поверху — загоряння немає, потерпілих наразі не виявили. Нині рятувальники оглядають дах і технічний поверх будинку.

Інші наслідки атаки

Зранку під час масштабного обстрілу у столиці знеструмило повітряну лінію, повідомили в Міненерго. Внаслідок цього без світла залишилися 77 житлових будинків і 120 установ у центральній частині міста. Нині фахівці зʼясовують причини відключення світла. Тривають роботи з відновлення.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота
17 Травня, П’ятниця