<

Резніков відреагував на інформацію про те, що українські компанії не виконали мільярдні замовлення зброї

05:57 | 29.05.2023 / Новини / , , /
Перегляди
250
/ Коментарі відсутні

Міністр оборони Олексій Резніков відреагував на інформацію про те, що українські державні компанії не здійснили мільярдні замовлення зброї. Він заявив, що Міноборони зобов’язане судитись із цими фірмами, але деколи в порушеннях винні не вони.

Про це він сказав в етері телемарафону, пише Громадське.

За словами Резнікова, Міноборони судиться зі всіма постачальниками, які не виконають свої зобов’язання, — і з українськими, і з іноземними.

«Контракти укладалися в кінці лютого та березня, просто згадайте ті умови. Ми купляли все, що було можливо. Ті ж самі постачальники домовлялися з продавцями зброї та амуніції по всьому світу, але на ринку, як з’ясувалося, не всі люди порядні. І їхні контрагенти виявились не порядними, або в деяких країнах обмежили видачу ліцензій», — пояснив Резніков.

За його словами, багато контрактів, щодо яких є заборгованість, не є сумнівними. Міноборони зобов’язане подати на них у суд, і все має позитивні рішення, запевняє Резніков.

«Але вони своєю чергою судяться зі своїми контрагентами в тих інших країнах, примушуючи їх виконати контракти і поставити або снаряди, або зброю», — наголосив міністр.

Про що йдеться?

«Українська правда» 25 травня оприлюднила матеріал про те, що українські державні компанії у 2022 році отримали мільярди гривень на імпорт зброї, але не виконали свої зобов’язання.Ідеться про постачання, які замовляло Міністерство оборони.

За даними «УП», у 2023 році міністерство почало позиватися до суду. Станом на 23 травня було щонайменше 30 позовів, які стосуються прострочення постачання зброї, на 8,9 мільярда гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота