<

Рада затвердила список комісії, яка обиратиме очільника САП

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:15 | 18.09.2020 / Новини / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Народні депутати з третьої спроби затвердили представників у конкурсну комісію з обрання глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За цю постанову №4104 17-го вересня проголосували 239 депутатів, – передає Hromadske.

До складу комісії, яка проведе конкурс на зайняття адміністративних посад в САП, повинні увійти 11 людей, сім з яких призначає Рада, чотирьох — Рада прокурорів.

Це вже третя спроба парламенту визначити своїх представників до складу цієї комісії. 3 вересня парламент відхилив відповідний проєкт постанови №3898. Раніше, 15 липня, депутати також провалили аналогічний документ.

Що казали в Європарламенті?

Євродепутат та речник групи «Європейської народної партії» з питань закордонних справ Міхаель Галер попереджав Україну про фінансові ризики, які можуть виникнути через проблемну процедуру відбору керівника САП.

«Величезне занепокоєння викликає голосування Верховної Ради з приводу недосвідчених кандидатів, яким бракує доброчесності для участі у комісії з відбору глави САП», — зазначав політик у своїй заяві.

Він наголошував, що призначення сумнівних кандидатів до комісії становить ризик для фінансової підтримки, яку Україні надають МВФ і Європейський Союз.

Хто обиратиме керівника САП?

До складу комісії парламентарі обрали:

  • професора Українського католицького університету і Львівського державного університету внутрішніх справ В’ячеслава Навроцького (запропонований фракцією «Слуга Народу»);
  • начальник відділу докторантури та ад’юнктури Національної академії внутрішніх справ Олексій Дрозд (від «Слуги Народу»);
  • завідувач кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка, доктор юридичних наук, професор Євген Соболь (від «Слуги Народу»);
  • завідувача кафедри спеціально-правових дисциплін Навчально-наукового гуманітарного інституту Таврійського національного університету ім. Володимира Вернадського Олену Бусол (від групи «За майбутнє»);
  • заступник голови Союзу юристів України Катерина Коваль (від групи «За майбутнє»);
  • професор Національного транспортного університету Богдан Романюк (від групи «Довіра»);
  • керуючого партнера адвокатського об’єднання «ГуДеГ» Андрія Гуджала (від «Опозиційної платформи — За життя»).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота