<

П’яний водій на смерть збив єпископа у Луцьку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:12 | 15.11.2021 / Новини / , , /
Перегляди
986
/ 1 коментар

14-го листопада, по проспекту Василя Мойсея у Луцьку трапилась летальна ДТП за участю автомобіля Mazda 6 та 60-річного пішохода. Пішоходом виявився єпископ Олег Ведмеденко, який є засновником та постійним ведучим Біблійної школи духовного вдосконалення.

23-річний лучанин, керуючи легковиком Mazda 6 у нетверезому стані, виїхав на тротуар та збив 60-річного пішохода, повідомляє поліція Волині.

Як зазначають, водій у медзакладі пройшов освідування щодо керування транспортним засобом в стані сп’яніння – 1,21 проміле. 

Від отриманих травм постраждалий згодом помер у лікарні.

За кермом Мазди перебував 22-річний житель села Жидичин Савич Роман Вікторович, – повідомляють Волинські новини. Пішохід – 60-річний єпископ Олег Ведмеденко, який є засновником та постійним ведучим Біблійної школи духовного вдосконалення.

Як розповів виданню очільник Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги Володимир Шмаль, у результаті зіткнення 60-річний пішохід отримав важкі травми: від удару у нього – травматична ампутація нижньої третини правої гомілки. Також роздроблений таз, травма легень, черепно-мозкова травма. Зі слів очевидців, удар був такої сили, що пішохода відкинуло майже на 20 метрів.

Через важку травму єпископ втратив багато крові. Бригада швидкої відразу доставила його у Луцьку міську клінічну лікарню, де перевели до реанімації та готують до операції. Постраждалий перебуває у важкому стані, за його життя борються медики.

Поліцейські затримали водія у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Транспортний засіб вилучили та помістили на арештмайданчик.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України.

За це винуватцеві загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років.

Довідково: Олег Ведмеденко – єпископ Волинський і Галицький Української апостольської православної церкви, засновник та постійний ведучий Біблійної школи духовного вдосконалення. Богослов, письменник, проповідник і місіонер.Народився і жив в Луцьку.

Освіта світська – вища: Київський інститут інженерів цивільної авіації (КІІЦА), тепер – Національний авіаційний університет (НАУ). Освіта духовна – Волинська духовна семінарія (ВДС).

Займався дослідженням Святого Письма. Послідовник Каппадокійської школи богослів’я (духовне тлумачення). Організатор та активний учасник християнського просвітницького руху.

Постійний ведучий духовних рубрик в багатьох регіональних та всеукраїнських газетах та інтернет-ресурсах. Член Національної спілки журналістів України (НСЖУ). Дипломант Премії ім. Івана Франка в галузі інформаційної діяльності за 2009 рік.

Автор книги проповідей «Ключ Давидів» (2001 р.), посібника з духовного діяння «Нехай буде воля Твоя…» (2001 р.), двох книг із серії «Відповіді священнослужителя» – «Іще ніч…» і «Смак Благодаті» (2004 р.), книги з серії «Духовний щоденник» – «Духовні дороговкази» (2019 р.) та посібника з літургіки «Пояснення церковних богослужінь» (2020 р.).




один коментар
  1. Я думав шо знову алкаш-Товстинюк чудить, а цього разу його молодший собутильник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок
6 Травня, Понеділок