<

Путін прилетів до Лукашенка: хоче залучити Білорусь до ядерних навчань росії

12:49 | 24.05.2024 / Новини / , , /
Перегляди
157
/ 1 коментар

Ввечері 23-го травня російський диктатор володимир путін прибув до Білорусі з офіційним візитом. Незадовго до цього про майбутній візит путіна до вотчини самопроголошеного президента Олександра Лукашенка повідомили у кремлі.

Відомо, що російський диктатор проведе у Мінську два дні – 23-го та 24-го травня. Про приліт путіна в аеропорт Мінська повідомили 23-го травня російські ЗМІ. Біля аеропорту російського диктатора особисто зустрів самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко з “хлібом-сіллю”, який не міг проігнорувати візит “старшого товариша”. Про це повідомляють російські ЗМІ, передає 24 Канал.

За даними російських пропагандистів, російський диктатор і Лукашенко почали свої перемовини прямо у літаку. Білоруссю путін пересуватиметься автомобілем російської марки Aurus.

За даними російських ЗМІ, Лукашенко та путін у Мінську обговорять навчання щодо застосування нестратегічної ядерної зброї. Білорусь також приєднається до навчань.

Крім того, серед тем, як повідомили пропагандисти: “український конфлікт” та “поведінка Польщі та країн Балтії на кордоні з Білоруссю”.

Згодом стало відомо, що у резиденції Лукашенка самопроголошений лідер Білорусі та путін почали свої перемовини. Лукашенко сказав російському президенту, що, мовляв, у нього з ним “така традиція склалася, ніколи немає часу вдень розпочати переговори, до опівночі завжди сидимо”.

Після кількох кадрів російський диктатор і самопроголошений лідер Білорусі продовжили свою розмову у “неформальній обстановці”.

У телеграм-каналі “Білоруський Гаюн” написали, що борт путіна Іл-96-300ПУ (RA-96021) здійснив посадку в Національному Аеропорті “Мінськ” о 23:10. Його літак і літак-двійник (приземлився о 22:58) супроводжували 4 винищувачі (2 ВПС Білорусі та 2 ВКС росії).

Варто зазначити, що до цього востаннє путін сідав у Мінську 23-го листопада 2023 року – рівно пів року тому. Тож це перший візит путіна у Білорусь за останні пів року.

Нагадаємо, що “блакитна мрія” Путіна – втягнути Білорусь у війну проти України. Сам Лукашенко регулярно звинувачує Україну в якихось “провокаціях” на кордонах, проводить “перевірки бойової готовності”, але воювати не лізе – на північному кордоні потужні укріплення та чималеньке угруповання українських військових.

Але все одно з Білорусі періодично долинають тривожні сигнали. Як-то войовничі заяви Лукашенка, новини від білоруських залізничників чи раптова перевірка боєготовності ядерної зброї. Однак експерти сходяться в думках, що наразі Мінськ не планує активно втручатися у війну в Україні. Принаймні, поки що.





один коментар
  1. і шо, бацька путю не прикокошить і не ввійде в історію подібно до бацьки Грозного?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Червня, Понеділок