<

Притулок для жертв домашнього насильства відкрили у Трускавці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:24 | 29.04.2021 / Новини / , /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

28-го квітня у Трускавці відкрили відділення з надання притулку для жінок та дітей, які постраждали від домашнього насильства. Він функціонує на базі Центру соціально-психологічної допомоги у Львівській області.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної державної адміністрації, – передає Громадське.

У притулку — п’ять кімнат, де одночасно можуть перебувати 10 жінок із дітьми. Також є дві душові кімнати, кухня та зала для загального користування. Щоб гарантувати безпеку постраждалих, адресу притулку залишають конфіденційною.

Як уточнив голова Львівської ОДА Максим Козицький, максимальний термін перебування — 90 днів. За цей час жінки мають отримати психологічну, юридичну, а, за потреби, й медичну допомогу і відчути, що вони у цьому світі не одні.

«Торік від постраждалих від домашнього насильства на Львівщині надійшло понад 19 тисяч звернень. Це майже втричі більше, ніж позаторік. З одного боку, це свідчить про збільшення кількості таких злочинів, а з іншого — про те, що жінки вже не мовчать, а звертаються по допомогу», — додав очільник ОДА.

Будівельні роботи у притулку розпочали коштом міжнародної технічної допомоги Фонду Джинджер UCEF (США) через благодійну організацію «Львівська освітня фундація» — це 500 тисяч гривень.

Інвентар, а також побутову техніку закупили за додатково залучені кошти. Зокрема, завдяки спонсорській допомозі конкурсу «Міс Львів» (73 тисячі грн), Фонду ООН у галузі народонаселення (298 тисяч грн) та місцевих меценатів. Загальна вартість проведеного капремонту за кошти обласного бюджету — понад мільйон гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок