<

Примусової евакуації з прикордоння Сумщини не буде — ОВА

09:40 | 11.07.2023 / Новини / , /
Перегляди
52
/ Коментарі відсутні

Жителі прикордоння Сумської области, де планують провести евакуацію, матимуть право обирати — чи їм виїжджати в безпечне місце, чи далі залишатися в населених пунктах, які обстрілюються росіянами.

Про це на брифінгу заявив голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх, пише Громадське.

Він наголосив, що екстреної й примусової евакуації не буде.

«Евакуація розпочнеться в плановому порядку, після того, як громадяни приймуть рішення. Якщо людина відмовляється від евакуації, пише заяву про відмову. Решта громадян, які погоджуються евакуюватись, будуть переміщені у безпечні місця», — пояснив Артюх.

Крім того, за словами очільника області, перед евакуацією відповідна комісія та він особисто мають переконатися у готовності нових місць переселення жителів прикордоння та готовності всіх служб до безпечної евакуації. 

«У нас багато населених пунктів, які розташовуються на другій і третій лінії від межі зіткнення. Там можна створювати мікрорайони, щоб переселяти людей туди вулицями. Ці речі треба швидше робити, прораховувати», — додав Артюх.

Також зазначається, що переміщення буде проводитися у взаємодії з військовими.

Нагадаємо, Рада оборони Сумської області ухвалила рішення про необхідність підготовки та проведення евакуації жителів населених пунктів області у п’ятикілометровій прикордонній зоні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота