<

Протести через пенсійну реформу у Франції: сталися сутички між поліцією та активістами, заарештували понад 200 людей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:12 | 17.03.2023 / Новини / , , /
Перегляди
109
/ коментарів 5

16-го березня у багатьох містах Франції пройшли масові мітинги. Протести почалися через підвищення пенсійного віку з 62 до 64 років, яке уряд ухвалив без голосування у парламенті.

Того дня президент Франції Еммануель Макрон нав’язав закон про нову норму пенсійного віку. Рішення обурило французів, протестувальники вимагають, щоб прем’єр-міністерка Елізабет Борн пішла у відставку, пише 24 канал.

Протести й демонстрації не перший день тривають у Парижі та інших містах, однак у четвер вони побили всі рекорди за кількістю невдоволених людей. Повідомляють, що тільки у столиці вийшло близько 450 тисяч осіб.

Французькі ЗМІ повідомляють, що на вулицях горять машини, а поліція використовує сльозогінний газ та водомети, аби якось розігнати розлючений натовп. Однак це тільки підбурює мітингувальників, які вимагають, щоб прем’єр-міністерка пішла у відставку.

Станом на 22:30 16 березня (за місцевим часом) було заарештовано щонайменше 120 осіб. Правоохоронці зафіксували масові бійки та пограбування крамниць.

Вже в ранці 17-го березня видання BMF TV повідомило, що поліція арештувала 217 людей. Наразі у Париж повернувся спокій, зазначило ЗМІ.




коментарів: 5
  1. Це ж яку пенсію треба мати, шоб дозволити собі мітингувати, а не на бідробку ходити.
    З жиру скаженіють!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа