<

Про набір на службу, режим перепусток, будівництво укріплень, розповіли в інтерв’ю військовослужбовці Волинського прикордонного загону

09:15 | 30.03.2024 / Новини / /
Перегляди
546
/ Коментарі відсутні

У студію БУГу завітали заступник начальника відділу комплектування полковник Роман Кіндрат та речниця Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна. Говорили про набір на службу у прикордонні війська: вимоги, переваги, забезпечення. А також введення режиму перепусток до прикордонної зони, будівництво укріплення кордону з Білоруссю, волонтерську допомогу та черги.

Полковник Роман Кіндрат розповів, що 6 Волинський прикордонний загін проводить доукомплектування військовослужбовців. Набір здійснюється, як за контрактом, так і за мобілізацією.

«Однак ми комплектуємо не лише Волинський прикордонний загін, з 1-го березня розпочалася рекрутингова компанія з доукомплектування новостворених підрозділів бригадного типу, які формуються за новим зразком. Це підрозділи «Сталевий кордон» та «Помста», а також 1-го, 3-го, 11-го прикордонних загонів», – зазначив заступник начальника відділу комплектування.

Волинський прикордонний загін шукає таких фахівців:

  • інспектора прикордонної служби;
  • молодшого інспектора прикордонної служби;
  • кухар;
  • фельдшер;
  • зв’язківець.

Що стосується вимог до призовників, то у них має бути задовільний стан здоров’я, повна середня освіта та вище, відсутність судимостей та проблем із законом, вік — з 18 до 60 років. Кандидати мають пройти психологічний відбір, контрактники — здати заліки з фізичної підготовки, вік з 18 до 40 років.

Як зазначив Роман Кіндрат, основне завдання прикордонників — охорона кордону в межах Волинської області. Однак, зважаючи на те, що в країні війна, кожен має бути готовим виконувати завдання і на інших напрямках. Зокрема, попередній ротаційний підрозділ, знаходився близько трьох місяців в гарячих точках, після чого, на пів року, повернувся до місця дислокації. Військовослужбовці Волинського прикордонного загону прирівнюються до ЗСУ та мають відповідне забезпечення.

Також наразі триває набір абітурієнтів на безкоштовне навчання до Національної Академії Держприкордонслужби імені Б.Хмельницького. Усім, хто бажає приєднатися до лав прикордонного загону, варто звернутися у робочі дні з 08:00 до 17:00 за адресою, місто Луцьк, вулиця Стрілецька, 6 або за номером телефону: 096 905 13 01.

Разом із полковником Романом Кіндратом у студію БУГу завітала речниця Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна. З нею ми говорили про режим перепусток, який нещодавно ввели у прикордонній зоні. У Володимирському районі він діятиме в Устилузькій, Поромівській, Литовезькій громадах. Також запитували, куди були розподілені 50 мікроавтобусів, які передала у Володимирі прикордонникам волонтерська організація «MK Foundation».

Питали, як триває будівництво укріплень кордону Волинської області з Білоруссю, на які виділяли кошти громади Володимирського та інших районів області. А також згадали про польські протести та черги на пунктах пропуску Устилуг-Зосин та Ягодин-Дорогуськ. Зауважимо, що інтерв’ю було записане наприкінці минулого тижня, тож інформація щодо стану черг, станом на 30-те березня відрізняється.

Більше дивіться у відеоінтерв’ю БУГу із заступником начальника відділу комплектування полковником Романом Кіндратом та речницею Волинського прикордонного загону Маргаритою Вершиніною.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Травня, Четвер