<

Президент підписав закон, який полегшує військовим звільнення в запас

18:43 | 19.07.2023 / Новини / , , /
Перегляди
240
/ Коментарі відсутні

Президент підписав закон, який вдосконалює питання виконання військового обов’язку та проходження військової служби.

Президент Володимир Зеленський підписав Закон № 8169, який удосконалює положення Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» в частині порядку виконання громадянами військового обов’язку та проходження ними військової служби та служби у військовому резерві, – повідомили у Міноборони.

Серед іншого, тепер військовослужбовці, які під час дії воєнного стану визнані військово-лікарськими комісіями непридатними за станом здоров’я до військової служби з переоглядом через 6-12 місяців можуть бути звільнені в запас.

Зміни зумовлені необхідністю приведення положень у відповідність зі Статутами Збройних Сил України, Законами України «Про фахову передвищу освіту» та «Про професійну (професійно-технічну) освіту».

Та потребою розділити положення Закону на мирний час та особливий період — поза та в межах періодів проведення мобілізації, дії воєнного стану та стану війни за результатами проведеного в державі правового режиму воєнного стану.

Також закон встановлює обов’язковий випробувальний термін від 1 до 6 місяців для бійців, уперше прийнятих на військову службу за контрактом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця
2 Травня, Четвер