<

Правоохоронці зафіксували понад 50 випадків страт українських полонених від березня 2022 року

17:45 | 9.04.2024 / Новини / /
Перегляди
25
/ Коментарі відсутні

З березня 2022 року стало відомо про 54 випадки страт українських військовополонених з боку російських окупантів.

Про це розповів керівник Департаменту Офісу генерального прокурора з протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Юрій Бєлоусов в етері Суспільного.

Загалом правоохоронці розслідують вбивство 54 українських оборонців у межах 27 кримінальних проваджень за фактами страти українських військовополонених.

Щодо останнього відео зі стратою українських полонених, яке з’явилось у соцмережах 7-го квітня, Бєлоусов розповів, що місце злочину біля Кринок на Херсонщині попередньо підтвердили, але деталі ще перевіряють. Зокрема, слідчі перевіряють на причетність до вчинення цього злочину військових 328 і 345 полку 104 гвардійської дивізії повітряно-десантних сил росії.

За його словами, у випадках страт відповідальними є не тільки командири російських підрозділів, а й найвище військово-політичне керівництво.

Він також розповів, що суд вже виніс вирок першому російському військовому за страту українського військового на Чернігівщині. Однак через те, що прокурори та слідчі не мають доступу до місця злочину та можливості оглянути тіло, розслідування ускладнюється.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 Травня, П’ятниця
9 Травня, Четвер