<

Пояснили, чому в різних областях електроенергію відключають на різну кількість годин

09:40 | 6.06.2024 / Новини / /
Перегляди
485
/ Коментарі відсутні

На графіки відключень у побутових споживачів впливає відсоток критичної інфраструктури в області.

Про це голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький розповів в інтерв’ю YouTube-каналу «Цікаво», пише Громадське.

Так, за його словами, є області, у яких «дуже сильно» розвинута промисловість, наприклад, Дніпропетровська. Натомість в інших областях, як-от Закарпатській, навпаки — велика частка споживання саме населення і малих непобутових споживачів.

«Ясно, що навіть коли пропорційно на ці області розподіляти ліміти, ефект для жителів може бути різним. Вся ця система покликана, з одного боку, пропорційно розподілити наявну електроенергію, а з іншого боку — врахувати специфіку області», — пояснив Кудрицький.

Глава «Укренерго» додав: мета також полягає в тому, щоб не було ситуації, коли у жителів однієї області пів доби немає світла, а в іншій — електроенергію майже не відключають.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що українці змушені будуть ощадливо споживати електроенергію у наступні роки, оскільки наслідки російських атак на енергетику довгострокові.

Ситуація в енергосистемі

4-го червня потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом та аварійною допомогою з енергосистем Румунії та Польщі у години вечірнього максимуму споживання, розповіли в Міністерстві енергетики.

Також 4-го червня через різке збільшення обсягів споживання електроенергії та дефіцит в енергосистемі після масованих російських атак застосовувалися графіки аварійних відключень електроенергії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Червня, П’ятниця
27 Червня, Четвер