<

Повінь у Конго: понад 400 людей загинули, 5500 зникли безвісти

01:12 | 11.05.2023 / Новини / , /
Перегляди
146
/ Коментарі відсутні

Понад 400 людей загинули через повінь  на сході Демократичної Республіки Конго. Ще більш як 5500 людей вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомляє Reuters, пише Суспільне.

Стихійне лихо сталося у віддаленому гірському районі провінції Ківу 6 днів тому. Повінь зруйнувала будинки та знищила посіви. Це найсмертоносніше стихійне лихо в новітній історії Конго.

Як пише  Reuters, працівники гуманітарних організацій знаходять дедалі більше тіл серед руїн, а поранені мешканці помирають від отриманих травм у місцевій клініці, яка не була належним чином обладнана.

Масштаби руйнувань підкреслили вразливість людей до зміни клімату в багатьох частинах Африки. Через погане міське планування і слабку інфраструктуру громади часто не можуть протистояти екстремальним погодним умовам.

У Ньямукубі цілі квартали завалені камінням, під завалами все ще перебувають тіла загиблих, повідомляє репортер Reuters з місця подій. Люди гуртуються у нечисленних громадських будівлях, що залишилися неушкодженими. Санітарні умови там — погані.

За даними Червоного Хреста, що допомоги потребують понад 8 000 людей. Надання допомоги гальмується через брак ресурсів.

“Ми не в змозі впоратися з такою кількістю тіл так терміново, як це необхідно. Ми шукаємо тіла лопатами, руками”, — розповів речник Червоного Хреста в провінції Південне Ківу Джон Кашинзве Кібекенге.

9-го травня урядовці привезли до Ньямукубі ковдри, їжу та трохи трун. Вони пожертвували гроші місцевій клініці, де у вівторок померли троє людей, і роздали близько 1100 доларів кожній із 200 постраждалих сімей.

Працівники гуманітарних організацій ховали загиблих у братських могилах, виритих за вихідні. Це викликало нарікання з боку громадських організацій і змусило уряд пообіцяти допомогу в організації більш гідних поховань.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота