<

Повідомили, які продукти подорожчають в Україні через блокаду польського кордону

13:16 | 28.11.2023 / Новини / , /
Перегляди
501
/ Коментарі відсутні

Блокада українського кордону польськими перевізниками може призвести до дефіциту та подорожчання імпортних продовольчих товарів.

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в інтерв’ю УНІАН, передає Главком.

«Можуть виникати дефіцити, починаючи з солі, тому що, на жаль, українське виробництво в тимчасовій окупації. А також інших продуктів, які в нас не вирощуються. Наприклад, цитрусових, бананів. Також морепродуктів, бо в нас зараз немає доступу до моря, щоб повноцінно їх виловлювати. Це не обов’язково щось «лакшері» – це навіть звичайний хек і інша заморожена риба», – повідомив він.

Висоцький додав, що через водний шлях повноцінно не працює через війну. До повномасштабного вторгнення Україна в основному імпортувала продукцію контейнерами через Одесу, але тепер це все пішло автомобільним транспортом і альтернатива відсутня.

«Тож є ризики, по-перше, дефіциту, а по-друге – такого здорожчання, яке більшість собі не зможуть дозволити», – зазначив заступник міністра.

Тарас Висоцький підкреслив, що з точки зору економіки, по імпорту продовольства, яке в Україні не вирощується і не збирається, блокування кордону б’є досить суттєво.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок