<

Повідомили, скільки тварин постраждало під час пожеж в Астралії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:55 | 9.12.2020 / Новини / , /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

В Австралії під час масштабних пожеж постраждали багато тварин. У Всесвітньому фонді дикої природи Австралії вважають, що пожежі були одним з найстрашніших лих дикої природи в сучасній історії.

Наприкінці минулого року та на початку цього від руйнівного вогню в Австралії постраждали понад 3 мільярди тварин. Про це йдеться у звіті Всесвітнього фонду природи (WWF), – пише 24 канал з посиланням на The Guardian.

Зокрема, постраждали приблизно 143 мільйони ссавців. Серед них:

  • мільйон вомбатів;
  • 5 мільйонів кенгуру;
  • 39 мільйонів опосумів;
  • 50 мільйонів мишей і щурів;
  • 61 тисяча коал.

Також постраждали 2,46 мільярда рептилій. На території, де виникли пожежі, а це 12,6 мільйона гектарів, проживало близько 181 мільйона птахів і 51 мільйон жаб.

Щодо коал, то екологи називають 61 тисячу постраждалих тварин – руйнівною цифрою для виду, який вже наближався до межі зникнення в східній Австралії. Зазначається, що найбільше постраждав острів Кенгуру в Південній Австралії, де близько 41 230 коал, ймовірно, виявилися на шляху пожеж, які спалили близько половини острова.

«Навіть якщо місцеві тварини не загинули відразу від пожеж, і їм вдалося врятуватися, у них може виникнути високий ризик смерті в результаті травм або подальшого стресу і позбавлення основних ресурсів», – мовиться у звіті.

Лісові пожежі в Австралії вирували з вересня 2019 року до січня 2020 року. Дим від пожеж подолав понад 10 тисяч кілометрів і сягнув навіть берегів Південної Америки. Експерти допускали, що деякі види тварин могли “переступити межу вимирання”.

Унаслідок пожеж згоріло близько 6,3 мільйона гектарів лісів, знищені понад 2 500 будівель, загинули 28 людей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота