<

Повідомили кількість зниклих безвісти українців під час війни

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:06 | 25.11.2022 / Новини / , /
Перегляди
188
/ Коментарі відсутні

Під час війни в Україні зникли безвісти понад 15 тис. людей. Про це заявив директор Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти (ICMP) Метью Холлідей.

Про це пише Reuters, передає Кореспондент.

За словами Холлідея, цифра 15 тис. є консервативною, якщо врахувати, що в одному лише Маріуполі, за оцінками української влади, загинули або зникли безвісти 25 тис. людей. 

Він вважає, що процес розслідування справ зниклих безвісти в Україні триватиме роками, навіть після припинення бойових дій. 

Холлідей зазначив, що поки невідомо, скільки людей було насильно переміщено, чи утримуються під вартою в росії, чи розлучені зі своїми сім’ями, чи померли та поховані в імпровізованих могилах. 

“Наразі головне – вжити всіх необхідних заходів, щоб забезпечити ідентифікацію якомога більшої кількості осіб. Переважна більшість зниклих безвісти та загиблих є жертвами військових злочинів, тому винні мають бути притягнуті до відповідальності”, – йдеться у повідомленні.

У Києві ICMP почав збирати зразки ДНК та нарощує потужності для багаторічного процесу, який також допоможе прокурорам у порушенні справ про військові злочини.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа