<

Постачання літію: в росії намітилися гігантські проблеми

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:14 | 14.04.2022 / Новини / , /
Перегляди
326
/ Коментарі відсутні

Аргентина та Чилі призупинили постачання в росію літієвої руди.

Про це заявив заступник директора департаменту металургії та матеріалів Мінпромторгу Владислав Демидов, передає Економічна правда з посиланням на російські ЗМІ.

«У росії відсутній видобуток літієвої сировини, вона надходить у вигляді карбонату літію в основному з Чилі, Аргентини, Китаю та Болівії. Саме в реальних умовах відвантаження з Чилі та Аргентини припинено, поточна можливість отримувати сировину є тільки з Болівії», – сказав він.

Потужності з переробки в росії є, компанії переробляють карбонат літію задля забезпечення і внутрішніх потреб, і поставок експорту.

«З літієм проблема взагалі-то вже гігантська, тому що у випадку, якщо буде відмова у постачанні з Болівії, то, на жаль, літієвої сировини нам брати ніде», – сказав чиновник.

Демидов також запропонував прискорити оформлення ліцензій на роботу компаній, здатних видобувати літій на території Росії.

Літій, його з’єднання та сплави критично необхідні для технологічного розвитку багатьох галузей – автопрому, авіабудування, металургії, мікроелектроніки, хімії та інших. Літій найбільш важливий для виробництва акумуляторних батарей великої ємності.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа