<

Помер соліст рок-гурту «Nazareth» Ден Маккаферті

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:16 | 9.11.2022 / Новини / /
Перегляди
292
/ коментарі 2

У вівторок, 8-го листопада, помер колишній вокаліст, засновник і лідер шотландського рок-гурту «Nazareth», особливо успішного в 1970-х, Вільям «Ден» Маккаферті (Dan McCafferty).

Про смерть 76-річного музиканта офіційно повідомили представники колективу в соціальних мережах від імені басиста Піта Егнью. Про це інформує канал Глос.юа.

У Дена Маккаферті залишилися дружина та двоє дітей.

“Меріан і сім’я втратили чудового люблячого чоловіка та батька, Егнью втратив кращого друга, а світ – одного з видатних співаків, які колись жили”,- говориться в повідомленні Nazareth.

Причина смерті не називається. Згідно з відкритими джерелами, у 2013 році Маккаферті пішов зі сцени за станом здоров’я нібито через емфізему легенів, але через рік він все ще брав участь у записі альбому Rock’n’Roll Telephone, перш ніж гурту довелося шукати йому заміну. Загалом музикант записав із колегами по колективу 23 студійні альбоми, включаючи сольні.

Завдяки Nazareth всесвітню популярність отримав сингл Love Hurts із репертуару Everly Brothers. Рок-бенд утворився 1968 року музикантами кавер-гурту The Shadettes у шотландському місті Данфермлін. Популярність до музикантів прийшла у 1975 році з виходом альбому Hair of the Dog.

Рокери досі регулярно гастролюють, хоч і не в оригінальному складі. За життя Маккафферті любив грати на волинці на сцені, щоб показати своє шотландське походження. 




коментарів: 2
  1. А чому не пишете що вчора помер автор певно найпопулярнішого хіта “Бєлие Рози” та засновник гурту Ласковий Май композитор Сєргєй Кузнєцов або ж Кузя (як його колеги називали) ? :(

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя