Помер винахідник «Нутелли»

14-го лютого в Італії помер винахідник Nutella Франческо Рівелла.
Про це повідомляє Need To Know, пише ТСН.
Хімік компанії Ferrero пішов із життя у віці 97 років.
Він помер за декілька днів до десятої річниці смерті засновника компанії Ferrero Мікеле Ферреро.
Італійські ЗМІ називають Рівеллу “батьком Нутелли”, він допоміг створити найвідоміший у світі фундуковий спред.
Він народився в Барбареско і почав працювати в Ferrero 1952 року, ще до того, як компанія стала багатонаціональною. Тоді йому було 25 років, і він щойно отримав ступінь з броматологічної хімії в Турині.
Рівелла працював у “хімічній кімнаті” Ferrero, де народилися деякі з найбільш знакових творінь бренду. Він був частиною команди, відповідальної за вивчення сировини для розроблення нових продуктів. Вони змішували, очищали та дегустували інгредієнти в пошуках ідеальних смаків.
За свою довгу кар’єру Рівелла став старшим менеджером у компанії. Він був правою рукою Мікеле Ферреро, і вони тісно співпрацювали.
Рівелла був другом італійсько-єврейського письменника, хіміка, який пережив Голокост, Прімо Леві. Він також був президентом Ордену хіміків П’ємонту.
Після виходу на пенсію він жив в Альбі, де присвятив себе фруктовому господарству і традиційній грі в м’яч паллапуньо.
Рівелла був вдівцем, але залишив після себе трьох синів, доньку та сімох онуків.
Прощання відбулося 17-го лютого в Альбі, де він жив, а поховали Франческо в Барбареско.