<

Помер український дисидент Василь Овсієнко

12:12 | 20.07.2023 / Новини / /
Перегляди
129
/ 1 коментар

Після тривалої хвороби на 75 році життя помер український дисидент і громадський діяч, політв’язень радянських концтаборів Василь Овсієнко.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на повідомлення українського історика Вахтанга Кіпіані у фейсбуці.

“Не стало Василя Овсієнка – людини численних чеснот, християнина, українського філолога, редактора, літописця руху опору, популяризатора життя і творчості Василя Стуса та інших дисидентів, політв’язня брєжнєвсько-горбачовських таборів”, – йдеться у повідомленні.

За словами Кіпіані, в останні роки Овсієнко хворів.  

“Це була велика і дуже скромна людина, подвижник, яких одиниці на мільйони”, – додав історик.

Довідково. Василь Овсієнко народився 8-го квітня 1949 року в селі Ставки Радомишльського району Житомирської області. У 1967–1972 роках навчався на філологічному факультеті Київського університету. Уперше за звинуваченням у антирадянській агітації та пропаганді був заарештований у березні 1973 року.

Овсієнко – український громадський діяч, розповсюджувач самвидаву, член Української Гельсінської групи, політв’язень радянських концтаборів, філософ, публіцист, історик дисидентського руху, співробітник Харківської правозахисної групи.




один коментар
  1. Царство Небесне! Хай Господь прийме тебе на небесах Своїх! І нагородить за правду Його, яку ти просував на Землі невпинно і безстрашно у всі часи твого свідомого життя. Ми – першорухівці Нововолинська, завжди рівнялися на тебе… Вічна і світла пам’ять тобі, соратнику в нашій спільній боротьбі за вільну, незалежну і гідну Україну!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота