<

Помер мешканець Закарпатської області, якому пересадили серце у Львові

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:05 | 4.01.2021 / Новини / , /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

4-го січня помер тридцятирічний житель Мукачева Закарпатської області, якому 25-го грудня у Львові пересадили серце. Донором для нього стала 42-річна львів’янка. Серце мукачівця після пневмонії було у критичному стані. За останній рік воно зупинялося шість разів. 

Як зазначив лікар Львівської клінічної лікарні швидкої допомоги Олег Самчук, трансплантація серця – дуже відповідальна операція. Зі слів дружини мукачівця, оперативне втручання пройшло успішно. пише Перший com.ua і Укрінформ.

«Пацієнт Едуард, якому нещодавно було проведено пересадку серця в нашій клініці, на жаль, минулої ночі помер. Смерть наступила внаслідок поліорганної недостатності, тобто у пацієнта загострилась печінкова та ниркова недостатність», – повідомив лікар.

В медзакладі зазначили, що пересаджене серце працювало добре, жодних претензій до його роботи не було. Пацієнт за сумісністю повністю підходив з донором, операція пройшла успішно. Щоб налагодити роботу нирок і печінки лікарями було проведено кілька сеансів гемодіалізу, гемодифільтрації, однак ці заходи не дали бажаного результату.

«Ми були сьогодні на патолого-анатомічному дослідженні, жодних претензій по серцю немає. Воно прижилося», – додав лікар.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Травня, Четвер