<

Поляки продовжують блокувати два пункти пропуску й анонсують блокування інших — ДПСУ

16:24 | 11.02.2024 / Новини / , /
Перегляди
120
/ Коментарі відсутні

Кордон України з Польщею наразі заблокований для вантажівок на двох контрольно-пропускних пунктах: «Ягодин — Дорогуськ» та «Рава-Руська — Гребенне». Але з понеділка, 12-го лютого, фермери можуть почати протести ще на двох.

Такою інформацією поділився речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко в етері телемаратону.

Станом на ранок неділі, 11 лютого, через дії протестувальників на всьому польсько-українському кордоні утворилися великі черги з вантажівок: напроти «Ягодина» — 700, навпроти «Рави-Руської» — 400, навпроти «Краковця» — 1000. Останній пункт пропуску не блокується, просто стало більше машин, які намагаються перетнути кордон в обхід блокади, наголосив Демченко.

«Однак з понеділка, 12 лютого, як попередили фермери, кількість заблокованих КПП збільшиться», — додав він.

Демченко уточнив, що блокада пунктів пропуску не означає повне перекриття руху — легкові автомобілі й автобуси через кордон пропускають.

Перетин кордону ускладнений тільки для вантажівок. Якщо до блокади через «Ягодин» за добу могли проїжджати 1200-1400 вантажівок в обох напрямках, то в суботу, 10 лютого, їх було лише 160. У «Раві-Руській» пропускна спроможність через блокаду зменшилась утричі.

«Хочу нагадати, що із завтрашнього дня учасники акції анонсували, що вони також блокуватимуть напрямки пунктів пропуску «Устилуг — Зосин» та «Угринів Долгобичув». Орієнтовно десь о 10 годині можуть розпочатися такі дії, але сподіватимемося, що цього не станеться, хоча навряд», — сказав Демченко.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 Травня, Середа