<

Польща забороняє вʼїзд машин з російськими номерами, — МЗС

01:10 | 17.09.2023 / Новини / , , , /
Перегляди
98
/ 1 коментар

Польща з 17-го вересня забороняє перетинати свій кордон машинам з російськими номерами.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Маріуш Камінський.

«Жодна російська машина не вʼїде до Польщі. Пані та панове, це стосується всіх автомобілів – і комерційних, і приватних, незалежно від того, чи є людина, яка ним керує, або власник авто громадянином росії чи громадянином іншої країни», – пояснив міністр.

Також наголосив, що автомобіль, зареєстрований у росії, не має права вʼїжджати до Польщі.

Раніше Фінляндія, Литва, Латвія та Естонія заборонили вʼїзд на свою територію авто з російськими номерами, виконавши рекомендації Єврокомісії.

8 вересня Європейська комісія продовжила санкції проти росії та додала до них нові обмеження. У документі йдеться, що якщо росіяни вʼїжджають на автотранспорті з номером рф, то це буде нелегальним імпортом за нормативами ЄС.

Тому країни матимуть право конфіскувати машини, смартфони, іншу техніку та цінні речі в тих, хто порушить цю заборону. Пізніше Єврокомісія помʼякшила обмеження: авто залишаються під забороною, а от щодо вилучення особистих речей, які «викликають несуттєве занепокоєння з погляду обходу санкцій», митники мають діяти «пропорційно та розумно». У зміненому тексті вже не йшлося про телефони, ноутбуки тощо.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота