<

Польща визнала владу в росії терористичним режимом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:13 | 27.10.2022 / Новини / , , /
Перегляди
47
/ Коментарі відсутні

Сенат Польщі 26-го жовтня ухвалив резолюцію про визнання влади росії терористичним режимом. Свої голоси за резолюцію віддали 85 зі 100 членів Сенату.

Росія повинна бути переможена і позбавлена ​​можливості загрожувати своїм сусідам, йдеться в резолюції, повідомляє ТСН.

У резолюції польський Сенат “рішуче засуджує російську агресію та закликає всі країни, які підтримують мир, демократію та права людини, визнати владу російської федерації терористичним режимом”.

У резолюції сенатори нагадали, що 24-го лютого російські збройні сили розв’язали жорстоку війну з Україною, “бажаючи стерти цю суверенну країну з мапи та знищити її націю”. У резолюції також вказано, що російські загарбники тероризують жителів українських міст, бомбардуючи цивільні об’єкти.

“Бандити в російській формі катують і вбивають військовополонених і мирних жителів на окупованих територіях. Вони викрадають українських дітей, щоб виростити їх режимними яничарами. Депортують, розселяють і відправляють громадян України на далеку периферію Росії”, – йдеться в резолюції.

У повідомленні також зазначається, що президент рф володимир путін і його апарат насильства повернулися до жорстоких практик сталінського та нацистського режимів.

“Саме тому Росія повинна бути переможена і позбавлена ​​можливості загрожувати своїм сусідам”, – закликали сенатори в резолюції.

Вони також закликали міжнародну спільноту надати повну підтримку Міжнародному кримінальному суду, який розслідує воєнні злочини рфпроти України.

Нагадаємо: Естонія визнала росію державою-спонсором тероризму




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя