<

Польща страхуватиме польських та інших іноземних інвесторів, зацікавлених у відбудові України

22:39 | 10.09.2023 / Новини / /
Перегляди
54
/ Коментарі відсутні

Президент Польщі Анджей Дуда підписав поправку до закону щодо страхування експорту, яка дозволяє державній Корпорації страхування KUKE надавати ефективнішу допомогу приватному бізнесу, який зацікавлений у відбудові України.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

«Це перший настільки комплексний інструмент страхування, який підтримує інвестиції та діяльність польських компаній в Україні. Ми сподіваємося, що цей важливий крок Польщі стане поштовхом для страхового ринку та інших держав активніше надавати гарантії компаніям, які працюють в Україні. 

І як наслідок це сприятиме залученню більшої кількості інвестицій та входженню в український приватний сектор нових гравців», — зазначила міністерка економіки Юлія Свириденко.

Закон є основою програми відбудови України за участі польського бізнесу. Програма передбачає три пункти:

  • Безпечна торгівля з Україною. Страхування охоплює широкий спектр ризиків, зокрема захищає польські компанії від збитків, спричинених несплатою за поставлені товари чи надані послуги. Також передбачається транспортне перестрахування та гарантія, що захищає банки, які видають акредитиви.
  • Підтримка інвестицій польських компаній. Гарантується підтримка підприємців у фінансуванні інвестицій, реалізованих у Польщі для експорту в Україну, а також тих інвестицій, які будуть реалізовані безпосередньо в Україні. Передусім, ідеться про нові проєкти «поглинання та придбання».
  • Підтримка розвитку України. Передбачається забезпечення фінансування інвестиційних проєктів польських чи іноземних підприємців для інвесторів з України (приватних та державних).

Серед нових рішень — перестрахування іншими страховиками у випадках, якщо ризик вище середнього або якщо неможливо отримати перестрахування на комерційному ринку. Переважно це пов’язано із транспортними ризиками. Завдяки цьому польські підприємці зможуть здійснювати перевезення в Україну та брати участь у процесі реконструкції, кажуть у Міністерстві.

Новий польський закон також дозволяє страхувати польські філії іноземних підприємств на рівні з місцевими компаніями. Це дозволить українським компаніям на кращих умовах розширювати бізнес.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота