<

Польща скеровує пів тисячі поліцейських для охорони кордону з Білоруссю

18:50 | 2.07.2023 / Новини / , /
Перегляди
125
/ Коментарі відсутні

Польща вирішила посилити кордон із Білоруссю після того, як стало відомо, що до країни можуть передислокувати найманців приватної військової компанії «Вагнер». На кордон відправлять 500 польських поліцейських.

Про це повідомляє міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський, – передає Громадське.

«У зв’язку з напруженою ситуацією на кордоні з Білоруссю я вирішив зміцнити наші сили групою з 500 офіцерів», — каже міністр. 

Так, до кордону прибудуть правоохоронці з підрозділу боротьби з масовими заворушеннями й тероризмом. Вони доєднаються до 5 тисяч прикордонників і 2 тисяч солдатів.

Віцепремʼєр-міністр Польщі Ярослав Качинський у червні повідомляв, що через присутність представників ПВК «Вагнер» у Білорусі країна планує зміцнити свій східний кордон. Ішлося про збільшення контингенту військових та укріплень.

Нагадаємо, ситуація на польсько-білоруському кордоні залишається напруженою з 2021 року, коли різко зросла кількість спроб нелегального перетину кордону з Білорусі до Польщі. З початку 2023 року Прикордонна служба зафіксувала понад 12 тисяч спроб незаконного перетину кордону з Білорусі до Польщі. 

Після невдалої спроби заколоту власника ПВК «Вагнер» євгена пригожина кремль вирішив відправити найманців до Білорусі. Про це домовився самопроголошений білоруський президент Олександр Лукашенко. У кремлі обіцяли, що кримінальне провадження стосовно пригожина припинять, а «вагнерівців» влада не переслідуватиме за спробу заколоту. У Державній прикордонній службі України (ДПСУ) припускають, що Білорусь може розмістити на своїй території приблизно 8 тисяч найманців ПВК «Вагнер». Розгортання польових таборів спостерігається на значній відстані від кордону України, але саме перебування найманців у Білорусі становитиме додаткову потенційну загрозу для України, підкреслили в ДПСУ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 Травня, Середа
14 Травня, Вівторок