<

Польща передала Україні вже вісім МіГ-29 – готують ще шість

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:19 | 5.04.2023 / Новини / , /
Перегляди
53
/ Коментарі відсутні

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна вже підготувала до передачі Україні вісім винищувачів МіГ-29.

Про це він сказав у Варшаві на спільній пресконференції з українським президентом Володимиром Зеленським, пише Європейська правда.

Дуда повідомив, що чотири винищувачі були передані українським збройним силам в останні місяці і ще чотири зараз передаються, тобто загалом вісім.

“Ми готові, я говорив про це з президентом, передати ще шість, які зараз готуються для цього. Ми припускаємо, що вони можуть бути передані досить скоро”, – сказав Дуда.

Він також додав, що у Польщі ще залишаються МіГи, які пройшли модернізацію і зараз адаптовані до стандартів НАТО, в першу чергу, з точки зору зв’язку, питань, пов’язаних з можливістю виконувати, наприклад, місію повітряної поліції в рамках НАТО.

“Ці МіГи нам ще знадобляться, але на цей час вони будуть розбавлені новими літаками, які надійдуть у наше розпорядження…Я вважаю, що в майбутньому ми зможемо передати весь наш парк літаків МіГ-29, який залишився, якщо це буде необхідно. З точки зору їх передачі потрібна буде згода союзників, в першу чергу США”, – додав польський президент.

Польща та Словаччина загалом планують передати Україні 33 літаки МіГ-29: з них 20 Київ має отримати від Варшави, 13 – від Братислави. За попередньою інформацією, ці держави вже передали Україні по чотири літаки МіГ-29.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 Травня, Понеділок
12 Травня, Неділя