<

Польща готує рішення, щоб продовжити заборону на імпорт українського зерна

07:22 | 12.09.2023 / Новини / , , , /
Перегляди
54
/ Коментарі відсутні

Варшава готує проєкт рішення про продовження заборони на ввезення української сільгосппродукції після 15-го вересня.

Про це заявив міністр економічного розвитку та технологій Польщі Вальдемар Буда, – передає Європейська правда з посиланням на інтерв’ю Буди Польському радіо.

«Ми будемо домовлятися з Єврокомісією до самого кінця. Але ми не можемо дозволити, щоб українське зерно потрапляло до Польщі відразу після жнив. У пріоритеті польські фермери. Саме вони мають продавати польське зерно і отримувати за нього прийнятну ціну», – сказав міністр.

Буда зазначив, що якщо не буде рішення з боку Єврокомісії щодо продовження ембарго, то буде рішення польської сторони.

«До моїх повноважень входить видати відповідну постанову, і я буду блокувати імпорт до Польщі. Я без вагань використаю цей інструмент цього тижня, у п’ятницю чи в суботу. Вже готується проєкт постанови. Ми будемо керуватися принципом продовольчої безпеки», – сказав він.

Нагадаємо, більшість країн ЄС виступають проти продовження заборони на імпорт українських сільськогосподарських товарів після середини вересня попри заклики п’яти східних країн-членів залишити обмеження в силі.

Раніше комісар ЄС із питань сільського господарства Януш Войцеховський, який представляє Польщу, 31 серпня підтримав продовження тимчасової заборони на імпорт української агропродукції в п’ятьох країн Євросоюзу.

Україна наполягає, що одностороннє продовження заборони порушить правила спільного ринку та Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Дія заборони, яка поширюється на Польщу, Болгарію, Угорщину, Румунію та Словаччину, закінчується 15 вересня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя