<

Польща додатково посилить східний кордон через «вагнерівців»

19:43 | 29.06.2023 / Новини / /
Перегляди
181
/ коментарі 2

Польща додатково посилить східний кордон через присутність «вагнерівців» у Білорусі

Віцепремʼєр-міністр Польщі Ярослав Качинський оголосив про посилення східного кордону країни. Це рішення прийняли у відповідь на імовірний приїзд найманців «ПВК Вагнера» до Білорусі, повідомляє Бабель з посиланням на Wprost.

«Ми маємо, принаймні потенційно, нову ситуацію в Білорусі із присутністю «ПВК Вагнера». За тими даними, якими ми зараз володіємо, можна припустити, що там буде близько 8 тисяч солдатів. Це небезпечно для України, також потенційно небезпечно для Литви і може бути небезпечним для нас», – зазначив Качинський.

За його словами, на кордоні збільшать кількість військових і прикордонників, які будуть там постійно перебувати, а також додадуть більше загороджень та укріплень, які захищатимуть кордон у разі нападу. Там зведуть як постійні, так і тимчасові конструкції.

Восени 2021 року Польща вирішила побудувати на кордоні з Білоруссю огорожу. Так країна бореться з напливом нелегальних мігрантів, які влітку 2021 року намагалися масово перетнути кордон зі сторони Білорусі.

22-го травня 2023 року речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслав Жарин звинуватив спецслужби росії й Білорусі в підтримці нелегальних мігрантів, які штурмують кордон і нападають на польських прикордонників.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 Травня, Середа