<

Поліція встановить у патрульні машини прилади для фіксації швидкості руху на дорогах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:15 | 9.09.2020 / Новини / /
Перегляди
41
/ коментарі 2

Поліцейські автомобілі планують обладнати приладами для фіксації порушення швидкості руху машин.

Про це повідомляє пресслужба МВС, – передають Волинські Новини.

«У патрульній машині встановлюється прилад, який дозволяє фіксувати правопорушення, які відбуваються навколо поліцейського авто, навіть якщо воно перебуває у русі. Тобто, є можливість зафіксувати порушення швидкості руху автівок, які рухаються в попутному напрямку або у зустрічному. Це надає можливість поліцейському бути мобільним та забезпечує додатковий момент превенції порушень. Наразі закуповується 4 тестові програми, тендер вже оголошено. А на майбутню програму 2021-2023 роки закладена купівля кількасот таких приладів», – розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Голова Державного агентства інфраструктурних проєктів Кирило Хом’яков, своєю чергою, зауважив, що до кінця року на дорогах України з’явиться чотири тестові програми, а 300 патрульних автомобілів, обладнані такими системами, з’являться в найближчі декілька років. Все буде фінансуватися з державних програм.

Хом’яков запевнив, що всі закупівлі та тендери є абсолютно прозорими.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко додав, що майбутня система контролю швидкості в Україні складатиметься з декількох частин: «Перша частина – це стаціонарні камери, які встановлені в місцях підвищеної аварійності і про них знають всі водії. Друга частина – це камери, які встановлюють в поліцейські авто. А третя – це камери типу TruCam».




коментарів: 2
  1. Фіксація швидкості руху автомобіля спідометром називається.
    Шо, до цього часу поліцаї “на око” швидкість визначали, коли носилися як шалені?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок