<

[ОНОВЛЕНО] Поліції відомі організатори стрілянини у Броварах — міністр внутрішніх справ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:19 | 30.05.2020 / Новини / /
Перегляди
2
/ коментарі 2

Відкрили чотири кримінальні провадження з приводу стрілянини. Національній поліції вже відомі організатори перестрілки у Броварах, і невдовзі їм оголосять підозри. МВС опублікувало відео із затримання підозрюваних.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в етері «Свобода слова Савіка Шустера» на телеканалі «Україна», повідомляє Громадське.

«Особи, які дозволили собі організувати цих молодих людей, «тітушок», вони нам зрозумілі, і їм будуть оголошені підозри», — сказав він, не називаючи прізвищ «в інтересах слідства».

За словами Геращенка, учасники перестрілки з Вінниччини мали отримати винагороду за участь у протистоянні у Броварах у розмірі 800 грн за добу.

«Скоріше за все, не було в планах застосовувати зброю, але як завжди буває у спектаклях, зброя, яка висить на стіні, вистрілює. За все це доведеться відповідати й організаторам, і виконавцям», — додав заступник глави МВС. 

Нагадаємо, 29 травня у Броварах на Київщині сталася перестрілка за участю близько 100 людей.

Поліція порушила 4 кримінальних справи

Конфлікт зі стрільбою стався у Броварах на Київщині «через розподіл пасажиропотоку» у громадському транспорті, кажуть у Міністерстві внутрішніх справ.

Відомство назвало конкретні маршрути, пов’язані з цією справою.

«Встановлено, що за напрямком «Бровари-Київ» працює маршрут 701, який обслуговує броварське ТОВ «Союзавто», та маршрут 706 ТОВ «Євроавтоальянс», власниками якого є підприємці з Києва», — йдеться у повідомленні.

Також правоохоронці кажуть, що учасники конфлікту приїхали у Бровари вранці, 29 травня, у період із 6:30 до 7:00 год. з боку Києва.

«Після стрілянини озброєні чоловіки відразу зникли з місця події на автомобілях, які поліція оперативно оголосила в розшук», — додали в МВС.

За останніми даними, правоохоронці затримали 24 підозрюваних, порушено 4 кримінальних справи.

Володимир Зеленський викликав главу МВС Арсена Авакова «на килим»

Президент Володимир Зеленський заслухав міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо перестрілки у Броварах на Київщині, яка сталася вранці 29 травня. На зустрічі був і прем’єр Денис Шмигаль,  повідомляє прес-служба глави держави.

«Те, що відбувалося, навіть сутичками не можна назвати. Це нагадувало 90-ті», — сказав Зеленський.

Аваков розповів, що конфлікт стався за участю представників фірм, які займаються пасажирськими перевезеннями у Броварах, і, за однією з версій, може бути пов’язаний з корупційними оборудками з тендерами щодо розподілу маршрутів.

«Київські перевізники покликали так званих тітушок, запросивши їх зі столиці та Вінницької області», — додав глава МВС.

Як стверджує Аваков, група з Вінниччини — співробітники однієї з охоронних фірм. Також він пообіцяв «кадрові висновки» щодо керівництва поліції Вінниччини.

«Чому випустили таку групу людей, хоч і з мисливською зброєю? Треба було реагувати. До кінця дня я зможу запропонувати, яке адміністративне реагування треба робити», — сказав міністр.

Зеленський, зі свого боку, вимагає знайти і покарати замовників.

«Також щоб на рівні уряду ми зрозуміли, як допомогти звичайним людям, майно яких постраждало в цій сутичці», — резюмував президент.

Згодом Міністерство внутрішніх справ опублікувало у ютуб відео затримання учасників перестрілки в Броварах співробітниками підрозділу поліції особливого призначення (КОРД).

На кадрах видно, як силовики із застосуванням спеціальних технічних засобів зламують двері в одне з приміщень, після чого затримують кількох чоловіків.

В якому саме приміщенні проводилося затримання, не уточнюється.




коментарів: 2
  1. Шо, невже пан міністр внутрішніх справ здасть сам себе?
    А те, шо імена відомі, то ясен пень: воно саме і його прихвостні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 Травня, Середа