<

На «Ягодині» поляки затримали близько 500 кілограм контрабандного бурштину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:22 | 6.05.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Партію контрабандного бурштину, вагою близько 500 кілограм, затримали на кордоні з Польщею. Інцидент трапився на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ».

Про це журналіст Євгеній Плінський повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці, – передають Волинські новини.

Журналіст переконує, що контрабанду пропустили за вказівкою в.о. керівника митниці.

«Пропустили за негласним розпорядженням начальника Волинської митниці Євгенія Шелігацького, який, розуміючи що після поділу ДФС злетить зі свого прибуткового місця, хапається за будь-які корупційні теми», – пише Плінський та додає, що інцидент трапився на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ».

Нагадаємо, нинішній очільник митниці Євгеній Шелігацький в 2016 році отримав догану через пропуск через кордон рекордної партії бурштину. В 2018 році він очолив Волинську митницю ДФС.

Натомість в коментарі Волинським Новинам головний державний інспектор з питань доступу інформації Волинської митниці ДФС Валентина Черниш зазначила, що на Ягодині вищезгаданого інциденту не фіксували, проте сьогодні велику партію контрабандного бурштину затримали на іншому волинському пункті пропуску – «Устилуг – Зосін».

З її слів, пункт пропуску має особливість – там зона митного контролю на виїзд з України знаходиться з польської сторони, в Зосіні. Відтак, ймовірно, вилучення відбувається саме там.

«Детальнішу інформацію про обсяг партії та вартість вилученого товару буде повідомлено згодом, після складення протоколу», – зазначила Валентина Черниш.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа
30 Квітня, Вівторок