<

Поляки протестували проти імпорту вугілля з Росії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:12 | 19.02.2020 / Новини / , , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

18-го лютого вранці гірники блокували колії євротерміналу в місті Славкув у протесті проти ввезення до Польщі російського вугілля.

Про це інформує Польське радіо.

Рафал Єдвабни з профспілки Серпень’80 звернув увагу, що це черговий протест проти імпорту вугілля з Росії:

«Зараз ми стоїмо на колії, будемо блокувати поїзди з вугіллям, які в’їжджають сюди, до терміналу. Я знаю, що цей уряд старався зробити багато для гірництва, але тепер, мабуть, трішки про нас забули. У наших шахтах засипані цілі звалища, в деяких – заповнені на 97 відсотків. Це загрожує зупинкою роботи шахт, а наслідком буде ліквідація наших копалень».

Місце протесту, євротермінал у місті Славкув у Бендзінському повіті на півдні Польщі, не є випадковим, там закінчується широка колія зі сходу.

Тим часом залізнична компанія PKP LHS, яка завідує широкою залізницею в євротерміналі Славкув, повідомила, що не обслуговувала транспорту вугілля з Росії. Її речниця Аґнєшка Галаса заявила, що останнім часом вугілля з цієї країни не прибувало. Зате, компанія перевозить призначене на експорт вугілля з польської шахти з міста Павловіце, а профспілківці блокують цей транспорт.

На 28-ме лютого гірники планують проведення маніфестації у Варшаві, а ще цього тижня має з ними зустрітися міністр державних активів Яцек Сасін. У Польщі тривають розмови з гірниками про плани реструктуризації шахт.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця