<

Полагодили понад половину енерго- та атомних блоків: Шмигаль заявив, що ремонт енергооб’єктів України йде за планом

05:52 | 14.08.2023 / Новини / /
Перегляди
22
/ Коментарі відсутні

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ремонтна кампанія щодо енергетичної інфраструктури України йде за планом. Зокрема, фахівці вже відремонтували понад половину енергоблоків на атомних електростанціях.

Про це очільник українського уряду повідомив у своїх соцмережах. 

«Готуємося до зими. Розуміємо високу ймовірність, що росіяни продовжать масштабні атаки на енергосистему», — наголосив Шмигаль. 

Так, наразі вже полагодили 5 енергоблоків атомних електростанцій, ще 4 — у ремонті. На українських теплових електростанціях відремонтовано 62% енергоблоків від запланованих, а на теплоелектроцентралях — 70%. Також на гідроелектростанціях відремонтовано та перебувають у ремонті 32 агрегати. 

Водночас «Укренерго» на майже 80% відремонтувало магістральні мережі. Високовольтні підстанції вже відновлені до рівня довоєнного стану. 

Також Україна формує багаторівневий захист для енергетичних об’єктів.

Окрім того, уряд розширив програму обміну ламп розжарювання на світлодіодні. Тепер нею зможуть скористатися заклади культури, органи соцзахисту, ОСББ, бібліотеки та музеї, спортивні організації та інші. Шмигаль зауважив, що наразі метою є заміна 50 млн ламп, аби знизити навантаження на енергосистему.

Програма обміну ламп

У Мінекономіки пояснюють, що в разі масової заміни старих ламп на енергоощадні вдасться на 7-10% знизити споживання електроенергії в моменти пікового навантаження на енергосистему.

Узяти участь у програмі можуть усі повнолітні громадяни України. Вони можуть обміняти до 5 ламп. Є два способи, як це зробити: залишити заявку в «Дії» або одразу прийти у відділення «Укрпошти».

Заявка в «Дії» гарантує наявність ламп у відділенні «Укрпошти». Залишити заяву можна в розділі «Послуги» — «Обмін лампочок». Далі потрібно вказати контактний номер, відділення «Укрпошти», у якому хочете забрати лампи, а також — тип і кількість LED-ламп. Після підтвердження заявки лампочки зберігатимуться у відділенні 5 робочих днів.

Якщо не маєте можливості подати заявку, можна просто прийти у відділення «Укрпошти». Якщо лампи будуть в наявності — їх одразу ж замінять. Із собою потрібно мати паспорт, податковий номер ы старі справні лампи розжарювання. 

Обміняти лампи можна лише один раз. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок