<

Польща закриває кордони для іноземців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:35 | 13.03.2020 / Новини / , /
Перегляди
2
/ коментарі 2

Польща заборонить в’їзд в країну іноземцям з суботи 14-го березня на неділю, і введе 14-денний карантин для своїх громадян, які повертаються додому через загрозу поширення нового типу коронавірусу COVID-19.

Польський прем’єр-міністр Матеуш Моравєцкі оголосив у країні стан епідемічної загрози, відтак від завтра, 14 березня, Польща вводить низку заборон і обмежень, повідомляє Zaxid.net з посиланням на Wiadomosci.onet.pl.

Такі обмеження передбачають:

  • тимчасову заборону на в’їзд до Польщі іноземців, яка почне діяти в ніч з суботи на неділю;
  • відновлення контролю на всіх кордонах Польщі, в тому числі з країнами ЄС, від опівночі з суботи, 14 березня, на неділю.
  • Міжнародні повітряні та залізничні сполучення призупинять в ніч з суботи на неділю. Після перетину кордону польські громадяни будуть скеровані на 14-денний карантин.
  • Від опівночі з п’ятниці на суботу обмежать діяльність торгових центрів.
  • Тимчасово припиняють роботу ресторанів, пабів, клубів, барів і казино. Ресторани можуть обслуговувати клієнтів за допомогою послуги доставки.
  • Продуктові магазини, банки, аптеки, сфера обслуговування продовжать працювати.
  • Вводиться заборона на зібрання понад 50 людей.

«Держава не залишить (своїх громадян). Однак у нинішній ситуації ми не можемо дозволити собі тримати кордони відкритими для іноземців», – заявив Моравецкій на прес-конференції, повідомляє Главком з посиланням на агентство Reuters.

Польські громадяни після перетину кордону, за словами прем’єра, будуть поміщатися на 14-денний карантин.

Як повідомляють ЗМІ, в польських госпіталях знаходяться 67 пацієнтів з підтвердженим коронавірусом, один чоловік помер, а понад 500 чоловік госпіталізовано з підозрою на коронавірусну інфекцію. Кілька тисяч знаходяться на домашньому карантині.

Нагадаємо, що по всьому світу заразилось понад 135 тисяч людей, найбільше в Китаї, де померло понад 3000 пацієнтів, а понад 62 тисячі вже одужали.

11 березня ВООЗ оголосила про пандемію коронавірусу. В Україні 17 березня буде повністю обмежено авіасполучення через новий тип коронавірусу . 

Нагадаємо, сьогодні на засіданні РНБО було ухвалене рішення, що Україна закриває кордон через 48 годин.

Також стало відомо, що МАУ скасовує польоти в Рим та Мілан.

За останніми даними, в Україні первіряють 59 підозр на коронавірус Covid-19.

13 березня в Україні зафіксовано першу смерть від коронавірусу. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко підтвердив на брифінгу інформацію про смерть 71-річної жінки в Житомирській області.




коментарів: 2
  1. Nie wszyscy obcokrajowcy objęci zakazem wjazdu do Polski

    Tymczasowy zakaz wjazdu do Polski dotyczy cudzoziemców. Część z nich nadal będzie mogła jednak przyjeżdżać do naszego kraju. Wśród nich są:

    małżonkowie obywateli polskich,
    dzieci obywateli polskich,
    osoby posiadające Kartę Polaka,
    osoby posiadające prawo stałego lub czasowego pobytu na terenie RP lub pozwolenie na pracę.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок