<

Поки українці боронять свою землю від російських окупантів, у селі Сусваль Оваднівської громади збудували новий храм УПЦ МП

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:49 | 22.11.2022 / Новини / , /
Перегляди
2185
/ коментарів 5

22-го листопада у селі Сусваль відбуло офіційне відкриття та перша служба у новозбудованому храмі української православної церкви московського патріархату в селі Сусваль Оваднівської громади. Привели навіть школярів.

Церкву збудували за рік, вона невелика, але має куполи. На першу службу до новозбудованого храму прийшли працівники школи на чолі з директоркою разом із дітьми. Про це БУГу стало відомо з власних джерел.

Інформацію про відкриття храму УПЦ МП підтвердив і голова Оваднівської громади Сергій Панасевич. Він зазначив, що ніяких дозволів на будівництво нової церкви громада не давала, до нього з цією ініціативою ніхто не звертався. Ділянка під церкву знаходиться у приватній власності, з цільовим призначенням під будівництво житла.

“До мене ніхто не звертався і не попереджував. Там всі процедури,я кі можна було порушити, були порушені. Церква нова збудована на приватній ділянці без дозволів, без погоджень”, – зазначив голова громади.

Церкву збудували за рік, за чий кошт – невідомо. Сергій Панасевич припускає, що навряд чи 30-40 мешканців села, які є прихильниками московського патріархату, могли звести храм за рік власним коштом без сторонньої допомоги. Тож питання, хто це фінансує і за чиї кошти звели нову церкву у селі, лишається відкритим?

Інформацію про залучення школярів замість уроків у школі на богослужіння в церкві, що є часткою РПЦ, перевірятимуть правоохоронці. Голова громади не підтвердив інформацію, що на службі була директор місцевої школи, він стверджує, що в той час бачив її біля навчального закладу. А в церкві була одна з вчительок.

Під час першої служби, яка розпочалась о 8 ранку, чергував наряд поліції. Людей прийшло не багато, всі помістилися у храм. Якихось протистоянь чи заворушень не відбувалося.

Нагадаємо, що у 2019-2020 роках між прихильниками ПЦУ та УПЦ московського патріархату точилися конфлікти, доходило навіть до бійки. Тоді більшість людей прийняли рішення вийти з-під впливу росії та перейти до Православної церкви України, але прихильники московського патріархату їх не впускали до храму. Священнику ПЦУ у 2019 році спалили автомобіль, підозрюють, що через релігійні конфлікти.

29-го лютого 2020 року у храмі села Сусваль відбулося перше богослужіння громади ПЦУ. Прихильники московського патріархату навіть оскаржували рішення більшості членів релігійної громади та Волинської ОДА у суді. Проте феміда стала на сторону прихильників ПЦУ.

Не зрозуміло, як у часи війни, коли Україна бореться з російською нечистю, яка хоче загарбати нашу територію, коли за нашу незалежність віддають свої життя справжні Герої, в тому числі і з Сусваля, яке й назване на честь загиблого в боях під Савур-Могилою на Донеччині у 2014 році бійця, у маленькому Волинському селі і далі процвітатиме російська пропаганда. Адже відомо, що у статуті УПЦ вказується, що Українська православна церква є часткою Російської православної церкви. Тобто там і надалі прославлятимуть рускій мір, возвеличуватимуть велику росію і через віру “втовкмачуватимуть” людям, що ми брати і єдиний народ. Кому це вигідно, звідки взялись кошти на будівництво нового храму, у якому живуть 30-40 осіб – прихильників УПЦ МП?

Нагадаємо, 22-го листопада у Києво-Печерській Лаврі СБУ проводило обшуки. Перевіряли, чи не використовують приміщення УПЦ для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо. В той час на Волині відкривають новий храм, що є часткою російського православної церкви….




коментарів: 5
  1. Попів московського патріархату в Московію !!! Або на фронт , хай по мішках розпитують гниючи , вонючі тіла , які Московія не рахує за потрібне забрати і доставити батькам , родині для поховання … Ось вам Московія і московський патріархат з попами … !!! Тільки Україна в все Українське , більше ніяк !!! Слава Україні !!! Слава Іссу !!!

  2. Як що церква відділена від держави , то піп ,як любий громадянин має виконувати свій обов,язок по захисту держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота