<

Показники поширення коронавірусної інфекції не дозволяють пом’якшити карантин у Волинській області

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:36 | 9.06.2020 / Новини / /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Волинська область не відповідає показникам, згідно яких можуть пом’якшити карантинні заходи та перейти до наступного етапу.

Про це 9-го червня на онлайн-брифінгу Волинської ОДА повідомила Тетяна Щербак.

Інцидентність (загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 тис. населення) у Волинській області становить 16, 48 (за допустимих 12). Тому показників для пом’якшення карантину немає.

Середня кількість тестувань методом ПЛР – 32, 98 (за норми 12 на 100 тисяч населення) .

Завантаженість ліжок хворими на коронавірус в області складає 30, 5%. Щербак зазначила, що цей показник на 10 % більше, ніж минулого тижня.

“Люди думають, що пом’якшення карантину – це його відміна. Сьогодні буде засідання комісії ТЕБ і НС.  Пом’якшення карантинних заходів не відбудеться. Відміняється залізничне сполучення, однак громадський транспорт курсуватиме, але з дотриманням протиепідеміологічних вимог”, – розповіла заступниця голови ОДА.

Нагадаємо, 4-го червня відбулося засідання обласної комісії ТЕБ і НС . У Волинській ОДА вирішили скасувати такі раніше дозволені карантинні обмеження: проведення спортивних заходів без глядачів, проведення релігійних заходів, відвідування фітнес-залів, відвідування закладів дошкільної освіти.

У Володимирі-Волинському відмінили курсування громадського транспорту., у Нововолинську маршрутки не припинили рейси і з огляду на стабільну та контрольовану ситуацію з COVID-19 раніше дозволені пом’якшення рекомендували обмежити.

Нагадаємо, регіон має відповідати таким показникам, аби могти послабити протиепідемічні заходи:

– інцидентність (загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 тис. населення) має становити менше ніж 12 осіб на 100 тисяч населення;

– завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, має становити менше як 50 відсотків;

– середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу має становити більше ніж 12 на 100 тисяч населення протягом останніх семи днів.

Читайте також:

Ситуація з COVID-19 у Володимир-Волинському районі залишається напруженою: зареєстровано 65 випадків, з них на птахофабриці – 21.

У Нововолинську зареєстровано 80 випадків захворювань на COVID-19, які підтверджені лабораторно. 58 людей одужали, 16 хворіють. 6 випадків летальні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок