<

Плейлист другого місяця війни: ТОП-50 нових українських пісень для підняття бойового духу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:45 | 25.04.2022 / Новини / , , /
Перегляди
7994
/ Коментарі відсутні

Вже два місяці Україна охоплена полум’ям війни. 24-го лютого рашисти розпочали повномасштабне вторгнення на нашу землю. І якось так збіглося, що саме цього числа українці святкували перший день Великодня.

За два місяці війни орки вбили й покалічили тисячі людей, розбомбили й знищили сотні будівель, стерли з лиця землі десятки сіл і невеличких містечок. Однак, ЗСУ дають гідну відсіч агресору. Надійним тилом для наших військових стали волонтери і мільйони небайдужих українців, які забезпечують їх продуктами, амуніцією та усіма необхідними речами. Не стоять осторонь і музиканти. За цих два місяці їх пісні змінилися і стали патріотичнішими.

Журналісти БУГу продовжують відстежувати новинки музики, що народилася під час війни і сформували новий плейлист з патріотичними і мотивуючими піснями наших артистів. Сподіваємось, у такі важкі часи рашистсько-української війни, ці пісні надихнуть, підтримають та допоможуть вам! Україна переможе! Тримаймось!

Pink Floyd – Hey Hey Rise Up (feat. Andriy Khlyvnyuk of Boombox)

«Hey Hey Rise Up» випущена на підтримку народу України. Її виконують Девід Гілмор та Нік Мейсон. До них приєдналися давній басист Pink Floyd Гай Пратт та Нітін Соні на клавішних. Їх виступ супроводжує надзвичайний вокал Андрія Хливнюка з українського гурту Boombox.

Олександр Пономарьов, Михайло Хома , Тарас Тополя , Євген Кошовий, Юрій Ткач , Петро Чорний – Україна Переможе

Відомі українські артисти разом виконали митивуючу пісню, як переконливе ствердження того, що Україна неодмінно переможе. Вони стверджують, що руський корабль піде на …, а ворожа техніка згорить і спалає. Бо інакше й бути не може.

THE HARDKISS – Як ти?

Фронтвумен The HARDKISS Юлія Саніна зазначила, що «Як ти?» – нове «я люблю тебе». У цих двох словах, на її думку, наша любов, турбота, переживання, страх. Найважливіше, щоб відповіли на дзвінок та повідомлення, лише тоді видихаєш.

“Так починається мій кожен ранок, день і вечір з батьками, командою, друзями. Як і в кожного українця. Місяць я не наважувалася сісти писати, мене охоплювала ненависть і лють. А потім я вирішила, що не зможу інакше пережити ці емоції, потрібно викричати цей біль”, – зауважила вона.

Ірина Федишин – Розстріляна весна (БУЧА)

Співачка наголосила, що в цій пісні виклала весь свій біль і біль українського народу. Вона зізналася, що коли писала вокал – плакала, коли знімала відео – плакала. Ірина запевнила, що український народ незламний, а тому неоднінно переможе.

“Якщо хочеться – плачте, через сльози виходить біль. А потім знову збираємося духом і боремося далі! Боремося за свою Батьківщину! І ніхто її у нас не забере! Я знаю точно, що ми зможемо, ми вистоємо, ми переможемо, ми відбудуємо нашу Україну. Пишаюся вами, мої українці! Нас чекає світле майбутнє. Тримаймося!”, – зазначила співачка.

TRAVINSKIY – Душу й тіло

“24 лютого. Цей день весь світ запам’ятав на все життя, а особливо Українці. І саме з великої літери – Українці, бо це великий, вільний та незламний народ! Хочу звернутись до кожного з вас. Люди – Ми найкращі, і у Нас є світле майбутнє! Все Буде Україна!”, – наголосив співак.

Анна Тринчер – Не залишай

За словами співачки, ця пісня присвячується кожній дівчині, кожній жінці, яку війна розділила з ії коханим.

“Коли неможливо не плакати через страх більше ніколи не побачитись… більше ніколи не обійнятись. Перемога вже скоро! Завдяки нашим воїнам та усім, хто нам допомагає!”, – наголосила Анна.

БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ – «Вільні Люди»

Пісню гурт зіграв і записав у звільненому від окупантів місті Ірпінь Музиканти розповіли, що у січні цього року, саме з Ірпеня розпочався їх всеукраїнський тур у підтримку однойменного альбому «Вільні Люди», фінал якого планується на День Незалежності на НСК «Олімпійський». Та 24-го лютого життя країни поділилося на «до» та «після». Тому, за першої ж можливості, вони вирішили знову тут зіграти.

«Сьогодні ми граємо «Вільні Люди» на руїнах фізично знищеного рашистами Будинку Культури в Ірпені, але дух українського народу їм ніколи не зламати! Ми все відбудуємо. Бо культура покликана об‘єднувати людей та нації», – зазначив лідер гурту Сергій Танчинець.

БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ – Героям

Цю пісню музиканти присвятили військовим, які героїчно захищають і звільняють Україну від рашистів. А у відео до пісні зібрали кадри, якими, на їх думку, пишається кожен українець.

“Пишаємось кожним, хто захищає чи допомагає захищати нашу Батьківщину. Ми всі перед вами в боргу. Перемога обов‘язково буде за нами!”, – наголосили артисти.

alyona alyona – Молитва (feat. Jerry Heil)

Співачка зізналася, що 24-го лютого її життя змінилося безповоротно і назавжди. Вона полишила свій провідний вид діяльності й з головою поринула в інформаційне поле бою та волонтерство. За її словами, творчість всередині неї згасла, проте вона все ж інколи пише вірші. І перше, що народилося в ній — молитва, яку зробила разом з @Jerry Heil.

“Важливо! Це не звичайний трек, це молитва! ЇЇ не буде на стрімінгах. Але я дуже хочу, щоб вся Україна об’єднался в одній спільній великій молитві”, – наголосила Альона.

alyona alyona – Рідні мої (feat. Jerry Heil)

Артистки зазначили, що цей трек про біль, тугу, спогади і семійне тепло. І про те, що саме нас всіх об’єднує, де б ми не були.

“Найтепліші спогади в більшості людей України протягом життя – це теплі сімейні збори на Великдень. Можливість вирватися від справ, побачити найрідніших, провідати далеких родичів, прийняти участь у створенні крашанок чи писанок, скуштувати маминих чи бабусиних страв родом із дитинства, об’єднатися у продовженні національних та сімейних традицій.

Однак, цей рік в корінь змінив нас, змінив усе навколо. Багато сімей вже не об’єднаються, багато дідусів вже не тішитимуть онуків, в багатьох печах вже не пектимуть пасхи. Ми змінили свої цінності, змінили відношення до багатьох речей. Але незмінно будемо нести крізь роки традиції своєї нації та своїх сімей. Щоби пам’ять про них була вічною”, – наголосили співачки.

Океан Ельзи – Місто Марії

Лідер гурту Святослав Вакарчук зазначив, що пісня присвячується захисникам Маріуполя – козацького міста Марії.

Наталія Могилевська – Ми будем стояти

Співачка розповіла, що ця пісня народилася під час її візиту в один із госпіталів, у якому лікуються пораненні бійці. За її словами, усі вони мужні, відважні й незламні, адже, щойно одужавши, знову рвуться у бій, “бити ворога”.

Ольга Полякова — Колискова Мелодія України

Співачка розповіла, що її нова пісня присвячена усім діткам, які тижнями, а то й місяцями сидять у підвах і бомбосховищах, рятуючись від бомбардувань та обстрілів окупантів. А також мамам, які не знають, як саме пояснити своїм малесеньким діткам, що наразі відбувається. Полякова сподівається, що її пісня хоч якось заспокоїть і підтримає їх.

Фіолет – Заряджай

За словами музикантів, «Заряджай» – пісня про біль і гордість, гнів та наснагу. Пісня, якою хочеться сказати велике ДЯКУЮ захисникам України, волонтерам, медикам, рятувальникам. Кожному українцю, для кого слова УКРАЇНА не умовність, а код ідентифікації.

“Попри втрати, руїни та розпач, маємо акцентуватися на Перемозі. На хороших новинах. На маленьких і великих звитягах фронту і тилу. На щоденних прикладах єдності, організованості, людяності і, звісно, відваги тих, хто беззастережно ризикує та жертвує життям заради кожного з нас. У кожного з нас є свій персональний список Героїв”, – наголосили артисти.

Сергій Бабкін & Sound Kalpa (feat. Sidor) – ДАЛІ МИ САМІ

Співак зізнався, що ніколи не думав, що такий твір може з’явитися у його доробку. Як і всі українці, він не так уявляв свою весну. Але творчість і мистецтво, за його словами, ніколи не зупиняються, як би боляче не було і як би не було складно. Воно є, воно існує незалежно від обставин. Воно резонує, плаче та кричить. Все відчуває та все чує.

“Ця пісня назавжди для мене залишиться особливою. Нагадуватиме мені про сьогоднішні дні, про те, що нам усім довелося пережити, що назавжди змінило наше життя. Це замикання в системі неможливо було уявити, неможливо було побачити у найстрашніших снах!

Дуже сподіваюся, що така пісня в мене буде одна, і я не встигну написати чогось подібного. Бо незабаром усе закінчиться — буде наша перемога і настане мир. Наша країна почне розквітати! Не наново, а вийде на новий рівень, на нову висоту свого польоту. Набуде неймовірної сили духу, згуртованості, любові. Кожне життя матиме сенс!”, – зазначив Бабкін.

Артем Пивоваров – Радісно/Страшно (feat. Лилу45)

Співак розповів, що роботу «Радісно/Страшно» було створено ще до війни, але зараз вона набула нових сенсів і актуальна як ніколи. За основу композиції був взятий вірш Гео Шкурупія, поета епохи розстріляного відродження – часу, коли здійснювався наступ на українську культуру і самобутність. Саме це, на думку Пивоварова, відчуваємо і зараз.

KHAYAT – Під дощем (Mood video)

“День за днем ворог нещадно краде наші життя, руйнує наші домівки та мрії. Ми вже ніколи не будемо такими, як раніше. Але де б ми не знаходились, як би важко нам не було, наша найважливіша місія, попри біль і спустошення – оберігати одне одного! Бо сила наша в єднанні! Я не знаю чи ви почуєте ви ще музику від мене, але дуже сподіваюсь, що ця пісня стане у нагоді вашим душам!”, – зазначив співак.

KHAYAT – Гімн землі

Артисти кажуть, що «Гімн землі» – це маніфест кожного українця, що транслює любов і дяку своїй Батьківщині. За їх словами, пісня була написана з нагоди 30-річчя Незалежності України і не є типовим актом возвеличення, а скоріше відвертим проявом громадянської свідомості крізь голоси поколінь.

KRUTЬ – Воля

За словами співачки, пісня присвячена усім нескоренним братам і сестрам з непереборною вірою у перемогу.

Anthal – На самоті

“Війна – багатолика мерзота, одне з її облич – розлука. Мати чекає на сина, дружина чекає на чоловіка, дитина чекає на батька. Ця пісня – присвята всім людям, котрих розлучила ця підступна тварюка, та котрі чекають і сподіваються на якомога швидшу зустріч”, – розповів співак.

Tember Blanche – Ти живий

“Якщо першою реакцією 24 лютого був страх, то зараз його замінили гордість і впевненість у перемозі. Ми віримо в наших військових, високопосадовців, волонтерів і всіх людей, які не залишаються осторонь цієї війни. Ми хочемо подякувати кожному, хто веде боротьбу, і висловити цю подяку новою піснею. Злетить ще “Мрія”, виграєм цей бій». Навіть не сумнівайтеся!”, – запевнили музиканти.

Саша Чемеров – Прокинься

“Брати та сестри! Мені боляче та соромно, що я не відчув ті пророцтва, що прийшли до мене майже два роки тому. Якби знав тоді, про що писав ті рядки, то й дії були б іншими. Давайте слухати один одного, а найголовніше себе, бо голос душі розмовляє з нами та надає важливу інформацію.

Тримайтеся та нищіть ворога зі всією любов‘ю. Разом до Перемоги! Слава Україні! Прокинься! Лютий вкрав весну. Прокинься! Не проспи війну…”, – зазначив співак.

Саша Чемеров feat. Женя Галич – Досить

МЮСЛІ UA ft MC PAPA – VOVA їBash їх Blyad

Емоційне інтерв’ю інгулецького “ПАПИ” – президента Футбольного Клубу “Інгулець” Олександра Поворознюка завдяки креативній команді МюсліUA перетворилося на справжній музичний твір. Творці сподіваються, що цей трек стане справжнім хітом!

“Цей трек – це крик душі не лише Поворознюка, а й мільйонів українців. Звертаємось до Президента України Володимира Зеленського і дякуємо йому за неабияку сміливість та чітку проукраїнську позицію.

Ми віримо в нього та в Україну! Всіх цих орків, які напали на нас: VOVA, їBash їх Blyad’! Кожного з тих, хто довів цю країну до такого: VOVA, їBash їх Blyad’! Усіх, хто звалив із валізами грошей: VOVA, їBash їх Blyad’! «А ми тобі будем помогать»! Ось так”, – наголошують артисти.

Alexjazz, Oksana Maslo – Геть! (Prod. by Jointjay)

“«Геть!» – трек про війну, який був написаний і записаний під ракетами, в прямому сенсі цього слова. Завжди пам’ятатиму вибухи в Києві під час його запису і той біль, який був передумовою для написання”, – зауважив Alexjazz.

Олег Скрипка — Героям слава

“Шановне Українське Вояцтво! Звитяжне Козацтво! Волонтери та волонтерки! Українці – україночки та все прогресивне людство! Слава вам! Ви нищите ворога всім фронтам! Та наближаєте той час, як світ очиститься від цього хибного протуберанця історії. Давайте будемо незламні духом та невпинно направляємо потвор тим курсом, на який вони заслуговують. Перемога з нами!”, – наголосив співак.

All stars STAR TEAM prod. – Все буде Україна

Ця пісня – це колаборація бенду 7TEEN’S, співачки TAYNA, гурту iNshi, студентів Університету Короля Данила – Анни Луцької, Дениса Терентяка, а також вихованців продюсерського центру STAR TEAM – Дарини Луцької – Darika, Софії Федорів, Вікторії Колобейчук, співачки RINA, Мар’яни Ромась, Христини Аксьонової. Авторами тексту та музики є самі діти.

“Незалежно від відстані, яка нас розділяє, ми об’єднані і хочемо піснею підтримати наших захисників та всіх тих, хто залишився в Україні та тих, хто змушений був поїхати. Віримо, що скоро обіймемо рідних, друзів та будемо разом відбудовувати нашу країну. А замість сирен будуть лунати українські пісні. Кожний день приближує нас до перемоги! Все буде Україна!”, – розповідають артисти.

Jerry Heil – #МОСКАЛЬ_НЕКРАСІВИЙ (ГЕТЬ З УКРАЇНИ)

Співачка зізналась, що в цій пісні за основу взятий стендап Вірки Сердючки. Вона взяла її фрагмент за семпл і створила пісню на славу “сучасним козакам: Зеленському, Кіму і Арестовичу, а також усьому народу України.

PATSYKI Z FRANEKA – Повстанські пісні (пісня січових стрільців)

Співаки кажуть, що в час, коли московська зграя орків оголосила вкотре в історії війну славній і незалежній Україні, вони хотіли би підтримати наших солдатів та всіх українців давніми піснями, яких їх навчили діди і бабусі.

Це повстанські пісні, з якими в бій ішли воїни УПА – в бій за Україну. Так і сьогодні, за словами артистів, наші солдати ідуть в бій за Україну. Ідуть в бій і сміються. Сміються, бо не бояться смерті, на відміну від орків, які завжди були боягузами, ще починаючи зі свого маленького московського царства, побудованого на обмані.

Піккардійська терція – Гей, соколи

«Війна показала, хто нам брат», – з цих слів розпочинається нова інтерпретація знаменитої пісні «Гей, соколи». Музиканти зазначили, що на прохання Збройних Сил України створили новий запис «Гей, соколи» – українською та польською мовами. У знак вдячності та пошани полякам, які, попри всі розбіжності в історичному минулому, у час війни росії проти України відкрили свої серця – і прийняли мільйони українських біженців.

Ivan NAVI x KRUTЬ – Журавлі (ft. LeVoice)

Ivan NAVI розповів, що стрілецька пісня “Журавлі” (“Чуєш, брате мій”) була написана Богданом Лепким в 1910 році. Вона асоціювалась з українцями, які змушені були покидати рідний край. Також цю пісню виконували наші діди та прадіди в пам’ять про вбитих побратимів січових стрільців. За словами співака, зараз ця пісня знову стала актуальною, адже українці щодня змушені рятуватись з гарячих точок від агресії російських окупантів і тимчасово або назавжди покидати власні домівки.

OPG SVYATIE – Не пробачу

“Не пробачу”- кричущий біль кожного українця вилився у пісні нового українського дуету OPG SVYATIE. Відео неможливо дивитися без сліз. Слова, що потрапляють в саме серце кожного, хто зустрівся сьогодні віч-на-віч з війною. Подружжя Інна Воронова та Юрій Чернецький з OPG SVYATIE заспівали про те, що зараз проживають.

PERNATIZ – Перепрошую feat. POGER

“Нас об’єднало бажання трансформувати в пісню ті емоції та думки, які викликали трагічні події в Україні, та героїчний спротив українців у боротьбі за свою свободу. Багатошарова, інстинктивна композиція з вокалом та репом”, – зазначили музиканти.

Богдан Купер – Чуєш Бум

“Я зробив цю пісню, щоб підтримати людей, які відчувають самотність у цей складний час. Ви не одні в цьому лайні. Зараз ми всі брати і сестри, однієї крові. Буду радий, якщо вона допоможе хоча б одній людині відчути те, що вона не одна. Разом ми сила”, – наголосив співак.

Монатік – Війна – твоє ім’я

Паліндром, Ship Her Son – Спи

Nick de Grand – Геть з України!

АСАФАТОV – Дякую за світанки

Леся Никитюк – Нова біологічна пісня. Сіла птаха

Леся Нікітюк – Крейсерская

Zlata Ognevich & Alex Lozovski – Лелеко

Foley ft Jim Stepp – Іній

Мія Рамарі – Гості

Tery – До війни

Two from Zoo – Під гул сирен

Колін – Мама стояла

PROBASS ∆ HARDI (feat. ANNA BULAT) – Настане день

SPIV BRATIV – Чорнобаївка

Читайте і слухайте також:

Плейлист війни: пісні, які надихають, заспокоюють і налаштовують на боротьбу




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок