<

Після демілітаризації третини кораблів чф рф змінився головнокомандувач флоту

05:19 | 20.03.2024 / Новини / , /
Перегляди
62
/ Коментарі відсутні

У росії представили нового командувача Військово-морського флоту. Тимчасово обов’язки командувача буде виконувати адмірал Олександр Моїсеєв, який з 2019 року командував Північним флотом рф.

Про це пишуть кремлівські ЗМІ, – передає Громадське.

Раніше російські ЗМІ писали, що головкома ВМФ рф адмірала Миколу Євменова відправили у відставку. Євменова призначили на посаду командувача у 2019 році. А його відставка відбулася після серії затоплень кораблів Чорноморського флоту рф Силами оборони України. Офіційно причини ротації адміралів у росії не називали.

Керівниця об’єднаного пресцентру ОК «Південь» Наталія Гуменюк розповіла, що російські ракетоносії вже місяць не виходять на бойове чергування в Чорному морі.

Решта кораблів рф другий тиждень також не виходять на патрулювання і забезпечення безпеки пункту базування. Час від часу з’являються патрульні катери, які поправляють загородження.

«І це говорить про те, що вони, очевидно, випрацьовують майбутній план. Те, що вони постійно там не будуть залишатися — це зрозуміло, якісь дії будуть застосовувати», — сказала Гуменюк в етері телемаратону «Єдині новини».

Вона також додала, що поки що не може оцінити, як призначення нового командувача Чорноморського флоту вплинуло на ситуацію в морі.

«Поки що рано говорити про це, адже має пройти етап злагодження, вибудовування команди, як це буває завжди. Але ми ретельно відстежуємо їхні дії, плани і будемо відповідно діяти», — сказала Гуменюк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота