<

Підвищення тарифу на електрику неминуче: в Міненергетики назвали приблизні терміни

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:29 | 1.05.2023 / Новини / , /
Перегляди
342
/ Коментарі відсутні

На тлі збитків, які Росія завдала енергосистемі України, підвищення тарифів на електроенергію є неминучим.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив заступник міністра енергетики Фарід Сафаров, зазначивши при цьому, що тарифи будуть підвищені перед наступним опалювальним сезоном, передає УНІАН.

«Зміни тарифів – це важкі і вимушені рішення. Поки уряд і НКРЕКП опрацьовують питання, щоб зрозуміти, наскільки потрібно збільшувати тариф», – зазначив заступник міністра.

При цьому він підкреслив, що така міра є необхідною і уникнути її не вдасться, інакше проходження наступного опалювального сезону буде під питанням.

«Доведеться таке рішення ухвалити, бо інакше енергетика не зможе не те що відновитися, а й підготуватися до наступної зими, яка може бути набагато складнішою за попередню», – зазначив Сафаров. Нагадавши при цьому, що для підготовки до наступного опалювального сезону необхідно понад 3 млрд доларів.

«Для підготовки до опалювального сезону 2023/2024 необхідно приблизно 3,4 млрд доларів, з них 1,2 млрд – для закупівлі певного типу ресурсів. Решта суми – це те, що необхідно, щоб відновити, по-перше, лінії систем передачі. Це лінії «Укренерго», лінії систем розподілу електроенергії, це переважно обленерго, і для відновлення генераційних потужностей. Це ми говоримо про теплову генерацію, про зелену генерацію, гідроакумулюючі та гідростанції. Це приблизно 2,1 млрд доларів», – заявив Сафаров




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця