<

Рік перебував у розшуку: підозрюваного у зґвалтуванні 10-річної ковельчанки затримали на кордоні з Росією

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:39 | 15.01.2021 / Новини / /
Перегляди
205
/ Коментарі відсутні

43-річний чоловік, якого підозрюють у розпусних діях та зґвалтуванні своєї 10-річної падчерки із Ковельського району, намагався 14-го січня втекти від покарання до Росії.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Волині.

У 2018 році чоловік, будучи співмешканцем матері, 10-річної дівчинки, упродовж кількох місяців глумився над дитиною, поки та була на заробітках.

У серпні 2020 року йому було повідомлено про підозру у вчинені цих злочинів та суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Проте підозрюваний залишив місце проживання й переховувався від правоохоронців.

Наприкінці вересня 2020 року зловмисника оголосили в розшук, а 14-го січня 2021 року затримали під час спроби виїхати у Російську Федерацію, відтак надалі він перебуватиме за ґратами.

Як повідомляє поліція Волині, коли жінка повернулася додому, неповнолітня розповіла про те, що сталося. Слідчі призначили ряд експертиз, результати яких підтвердили правдивість свідчень неповнолітньої. 

Усвідомлюючи загрозу кримінальної відповідальності за вчинені злочини, чоловік переховувався від поліції майже рік. Під час розшукових заходів правоохоронці встановили, що зловмисник тривалий час перебував у Києві, згодом, з метою виїхати в іншу державу, він переїхав на територію Сумської області.  

Зауважимо, що санкцією ч.4 ст. 152 КК України за зґвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя