<

Під час масштабної кібератаки на США хакери отримали доступ до внутрішнього коду Microsoft

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:21 | 1.01.2021 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Хакери, які здійснили масштабну кібератаку на низку урядових установ у США, також отримали доступ і до внутрішнього коду Microsoft. Утім компанія запевняє, що дані користувачів чи сервіси не постраждали.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на заяву речника Microsoft, пише Громадське.

За його словами, під час чергової перевірки фахівці компанії помітили «незвичну діяльність» у низці внутрішніх облікових записів, один із яких, як було виявлено, використовувався для перегляду вихідного коду деяких продуктів компанії.

«Обліковий запис не мав дозволу на зміну будь-якого коду чи систем керування. Як показало наше розслідування, жодних змін у код внесено не було», — додав представник Microsoft, відмовившись уточнювати, про який саме внутрішній код ідеться.

У компанії також повідомили, що доступ до внутрішніх систем зловмисники отримали не так, як це було в інших пов’язаних із масштабною кібератакою випадках — тобто через оновлення програмного забезпечення компанії SolarWinds. Але й тут подробиць не навели.

«Виявлена діяльність не поставила під загрозу безпечність наших сервісів чи будь-які користувацькі дані, але ми хочемо бути прозорими й ділитися тим, що ми дізнаємося під час протидії, як ми вважаємо, доволі підготовленому державному угрупованню», — додають у Microsoft.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця