<

Під Брянськом у Росії знайшли тіло начальника авіаційної ескадрильї ВКС РФ

12:43 | 21.10.2024 / Новини / , /
Перегляди
76
/ Коментарі відсутні

20-го жовтня у селі Супонево, що біля російського міста Брянськ, знайшли труп пілота 52-го важкого бомбардувального авіаполку ВКС РФ Дмитра Голєнкова. Він причетний до кількох воєнних злочинів армії РФ в Україні.

Про це йдеться у повідомленні ГУР МО.

Як розповіли у розвідці, цей авіаполк (в/ч 33310), базується на аеродромі “Шайковка” та має на озброєнні бомбардувальники Ту-22М3, а сам Голєнков обіймав посаду начальника штабу російської авіаційної ескадрильї.

“Голєнков причетний до ракетних ударів по українських цивільних об’єктах, зокрема по торговому центру “Амстор” у місті Кременчук Полтавської області. У момент атаки 27 червня 2022 року в ТЦ перебували близько 1000 людей. Внаслідок воєнного злочину тоді загинуло 22 людини, десятки отримали поранення. Також він відповідальний за ракетний удар по житловому будинку в Дніпрі 14 січня 2023 року, коли загинуло 46 цивільних українців, серед них ― 6 дітей”, — йдеться у повідомленні.

У ГУР МО додали, що тіло російського “воєнного злочинця Голєнкова виявили з множинними травмами голови, ймовірно, завданими молотком” і зауважили, що “за кожен воєнний злочин буде справедлива відплата”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

21 Жовтня, Понеділок