<

Перший хабар у крипті: нардепу Андрію Одарченку вручили підозру

12:40 | 21.11.2023 / Новини / , /
Перегляди
319
/ Коментарі відсутні

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру народному депутату у підкупі голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма.

Про це повідомляють пресслужби НАБУ та САП.

За інформацією видання «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про нардепа від «Слуги народу» Андрія Одарченка.

За даними слідства, Одарченко пропонував Найєму хабар у криптовалюті Bitcoin, що в еквіваленті становить 50 тисяч доларів США. В обмін на гроші депутат просив сприяння в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури.

У САП зауважили, що Найєм співпрацював з правоохоронцями та сприяв розслідуванню. У НАБУ додали, що це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати.

«Після виділення коштів з фонду на криптогаманець викривача-топпосадовця надійшов перший транш неправомірної вигоди в еквіваленті 10 тисяч доларів», – зазначили в НАБУ.

Одарченку оголосили підозру за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає ув’язнення від 5 до 10 років з конфіскацією майна чи без неї.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця
2 Травня, Четвер