<

«Перемогли нацистів — переможемо і рашистів!» – презентували нове гасло на 8 та 9 травня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:19 | 5.05.2022 / Новини / /
Перегляди
182
/ Коментарі відсутні

8-го і 9-го травня Україна відзначатиме День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Цьогорічним гаслом цих памʼятних дат буде «Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!»

Про це повідомили в Українському інституті національної пам’яті, пише Бабель.

«Восьмий рік поспіль Україна на державному рівні послідовно впроваджує європейський підхід до пам’яті про Другу світову війну. Ми вшановуємо всіх борців із нацизмом та всіх жертв цього найкривавішого конфлікту в історії людства. Водночас для нас пам’ятні дні не символізують тріумф переможців над переможеними, а є нагадуванням про страшну катастрофу, яка стала можливою в результаті приходу до влади і змови двох тоталітарних режимів – нацизму і комунізму», – зазначили у повідомленні пресслужби УІНП.

Цього року Україна відзначає 8–9 травня в умовах повномасштабної військової агресії Росії, яка зазіхає на незалежність і територіальну цілісність, намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки та загрожує миру у всій Європі, тому було прийнято рішенні відозмінити традиційне гасло «Пам’ятаємо – перемагаємо!»

Червоний мак залишиться традиційним символом памʼяті у ці дні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа
30 Квітня, Вівторок