<

Перемога все ближче: позитивні новини 33 днів героїчної оборони України, яку орки планували захопити за три дні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:49 | 28.03.2022 / Новини / /
Перегляди
454
/ Коментарі відсутні

Минуло вже більше місяця, як росія підло напала на Україну. Попри те що сусідня держава планувала захопити Київ за декілька днів, їхній план провалився. Українці об’єдналися, як ніколи. ЗСУ, тероборона та правоохоронці дають гідну відсіч другій армії світу та роблять надможливе, щоб їхнього сліду не залишилося на українській землі.

БУГ зібрав підбірку позитивних новин, щоб показати, як наші військові, згуртоване населення, волонтери і керівництво держави, кожен на своєму фронті розправляється із “братнім народом”, який дурять та кидають в Україну, як гарматне м’ясо.

Визволення Ірпіня

ЗСУ звільнили Ірпінь, наразі триває зачистка, повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин. Водночас він попередив мешканців, що повертатися до міста поки що не можна. 

“Ми закріплюємося на наших нових рубежах і далі йтимемо і звільнятимемо Бучу, Гостомель, Ворзель. Ми розуміємо, що на наше місто будуть ще напади, і ми мужньо його захищатимемо”, – підкреслив він.

ЗСУ звільнили село Рудницьке у Баришівському районі Київської області, відсунувши лінію фронту приблизно на 15 км на схід, повідомив військовий журналіст Нолан Петерсон.

На Донеччині й Луганщині ЗСУ знищили 12 танків і 10 БМП росіян

На Донецькому та Луганському напрямках за добу було відбито 7 атак ворога. Українські захисники знищили 12 танків, 10 БМП та 3 одиниці автомобільної техніки РФ. Підрозділи протиповітряної оборони в небі українського Донбасу збили один ворожий літак та два безпілотних літальних апарати противника, – повідомляє штаб ООС.

В районі оперативно-тактичного угруповання “Схід” російські війська 3 рази атакували позиції українських захисників. Окупанти зазнали втрат в живій силі та техніці: особового складу – до 70; танків – 7; БМП – 4; БПЛА – 2.

В Україні скасували карантинні зони на час воєнного стану

В Україні на час воєнного стану скасували встановлення рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Поділ країни на “зелені”, “жовті” та “червоні” зони тимчасово припиняють, повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

Також на період дії воєнного стану невакцинованих проти COVID-19 працівників не будуть відсторонювати від роботи. Зміни до постанови №1236, яка визначає особливості дії карантину, Кабінет міністрів ухвалив 26 березня.

Однак МОЗ рекомендує громадянам та підприємствам дотримуватися протиепідемічних заходів, а медичним закладам – забезпечити людям отримання повного курсу вакцинації проти COVID-19. 

Наша князівська бригада збила ворожий гелікоптер

Князівська бригада, що дислокується у Володимирі, здобула черговий трофей в боротьбі з російськими окупантами.

Цього разу бригада імені князя Романа Великого збила бойовий літак рашистів.

Чорнобаївка – 12:0: Арестович повідомив, що ЗСУ вчергове вдарили по окупантах

Військовий аеродром у Чорнобаївці російські війська використовують як командний пункт і місце збору літаків і гелікоптерів

Українські захисники 12 раз вдарили по російських військах, які зосереджені в Чорнобаївці Херсонської області. Про це повідомив радник Офісу Президента України Олексій Арестович.

«Ну і, нарешті, приємний, хоч і закономірний сюрприз – Чорнобаївка 12, сталася і продовжує ставатися прямо зараз», – написав він.

ЗСУ ліквідували начальника мотострілецької дивізії 58-ї армії росії

28-го березня у боях Збройні сили України ліквідовували командира та начальника штабу 503-го мотострілецького полку 19-ї мотострілецької дивізії 58-ї загальновійськової армії РФ Лохова А.С., – повідомляє Оперативно-тактичне угруповання “Схід”.

“Сьогодні (28 березня – ред.) у ході боїв українські воїни організували зустріч з дияволом черговій партії російських воєнних злочинців. За попередньою інформацією, серед “утилізованих” – командир та начальнику штабу 503-го мотострілецького полку 19-ї мотострілецької дивізії 58-ї загальновійськової армії”, – йдеться у повідомленні.

Сили спецоперацій дистанційно підірвали колону окупантів на трасі

Сили спецоперацій України майстерно знищили колону окупантів дистанційним підривом.

Відео опублікував радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у своєму телеграм-каналі.

«Чудовий приклад засідки у виконанні підрозділу Сил Спеціальних Операцій. Отак би дивився і дивився!», — йдеться у повідомленні.

Україна відкриває експорт електроенергії до Польщі

«Укренерго» відновлює добові аукціони з розподілу міждержавних перетинів для експорту електроенергії в Польщу, – повідомили у пресслужбі компанії.

28-го березня відбудеться перший аукціон після об’єднання енергосистеми України з енергомережею континентальної Європи ENTSO-E. Обсяг перетину, що виставлено на аукціон, становить 210 МВт (щогодини).

Початок експорту електроенергії дозволить Україні отримати додаткові ресурси для відновлення та розвитку енергетичної інфраструктури України в умовах війни. Всього пропускна спроможність між Україною та ENTSO-E cтановить до 2 тис. МВт та матиме прямий економічний ефект для країни в декілька мільярдів доларів на рік.

У Енергодарі відбулася акція протесту проти окупації міста російськими військами. Про це у своєму телеграм-каналі повідомляє мер міста Дмитро Орлов.

Енергодарці, попри окупацію, не здаються та продовжують виходити на мітинги

У Енергодарі відбулася акція протесту проти окупації міста російськими військами. Про це у своєму телеграм-каналі повідомляє мер міста Дмитро Орлов.

Учні шкіл громади Володимира передають військовим надихаючі малюнки на передову

Учні та вчителі Володимир-Волинської гімназії ім. О. Цинкаловського передали бійцям малюнки, які стають оберегами, адже сьогодні багато батьків знаходиться на передовій.

Діти малюють усе – від природи і радісних веселок, до самих військових у польових умовах і вірять, що кожен малюнок принесе бійцям наснагу та силу захищати Україну, – повідомляють на сторінці міста.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 Травня, Середа