<

Перемога все ближче: позитивні новини 28 дня героїчної оборони України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:30 | 23.03.2022 / Новини / , /
Перегляди
1331
/ Коментарі відсутні

23-го березня завершується 28-й день, як росія підло напала на Україну. Сусідня держава планувала захопити Київ за декілька днів, проте їхній план з тріском провалився. Українці об’єдналися, як ніколи. ЗСУ, тероборона та правоохоронці дають гідну відсіч «другій армії світу» та роблять надможливе, щоб їхнього сліду не залишилося на українській землі.

БУГ зібрав підбірку позитивних новин, щоб показати, як наші військові, згуртоване населення, волонтери та керівництво держави, кожен на своєму фронті розправляється із «братнім народом», який дурять та кидають в Україну, як гарматне м’ясо.

Воїни князівської бригади оприлюднили записи зі щоденника окупанта

Бійці нашої ОМБр захопили український шкільний автобус, в якому пересувалися вороги. Під час огляду захисники знайшли щоденник із записами від окупанта Андрюші, помічника гранатометника.

Від Андрюші вже нічого не залишилося, пішов на перегній. А по ньому залишився щоденник, який Андрюша почав вести 23-го лютого, повідомляють у фейсбуці бригади.

Ексклюзив від Князівської 14 бригади: як Андрюша в Україні “воював”. Орфографія та пунктуація збережені.

“23.02. Я сидел всю ночь, пил пиво, ел чипсы, играл Kingdome comeЗаснул в 7 часов. Проснулся от звонка начальника. В 3 на работу с вещами сказал это в 12 часов. Мать запаниковала, я позвонил Николаенко, сказал мне нужно идти. До конца сопротивлялся, все же пошел. Выехал в 2 часа с отцом и Мариной, чтобы папу не забрали на обратном пути. Пришел на работу, занесли в список, отвезли на Мясокомбинат. Дали форму, запихнули в грузовик, где я сидел на полу. Приехали в Илловайск, распределили – я стрелок-помощник гранатометчика”.

Як зазначають, наразі опублікована тільки перша частина щоденника орка.

“Далі буде ще цікавіше… Не пропустіть!”, – йдеться у дописі.

Бійці полку «Азов» знищили ворожий літак, два танки та безпілотник

Бійці полку «Азов» та 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського знищили російський літак, два танки і безпілотник окупантів.

Про це повідомляє полк «Азов».

«Вчора бійці полку Азов послали у відомому напрямку 1 ворожий катер, знищивши його разом з екіпажем. Сьогодні азовцями та бійцями 36 бригади було знищено 1 ворожий БПЛА оперативно-тактичного  рівня і один літак. Знищено 2 танка та ворожу піхоту», – йдеться в повідомленні.

Воїни князівської бригади захопили рашистський «Тигр»

Рашистський «Тигр» став здобиччю князівських воїнів. Вони йому «вибили зуби» і залишили «здихати». З божевільною росією і кожним мокшанським виродком так не буде, бо оскаженілих добивають.

Помічник гранатометника Андрюша це знав, тому і впирався до останнього, аби не опоганювати своєю присутністю українську землю. А мав би шанс на життя, якби вистачило сміливості здатися, – пишуть у фейсбуці бригади.

Екслюзив від Князівської 14 бригади: як орк Андрюша в Україні “воював. Частина ІІ”. Орфографія та пунктуація збережені. 

“24.02. Спали на голом полу. Было невероятно холодно. На утро отделением пошли покупать строй материалы. Купили что то типа теплоотражайки. На дневном построении меня определили писарем, начал писать и собирать фио личного состава. На этом же построении у одного из 3 взвода случилась эпилепсия и ему не смогли помочь. Через 30 минут приехала скорая, констатировала факт смерти и уехала. Труп лежал еще 8 часов, пока не приехала полиция с похоронкой. Утром этого же дня мне позвонил мне зам декана и сказал явится в свой военкомат, на что я ответил – я уже в Илловайске. Ночь была уже не такая холодная, но все же холодно. Сказали, что уже завтра будет тепло в «Казарме», которая оказалась бывшей детской библиотекой.

25.02. Мы все проснулись от громкого звука, как будто по нам стреляли. По факту мы проснулись от взрывов 2-х сбитых точек «У» огромной ракетой з радиусом поражения 50 футбольных полей. Весь день пробегал со списками, а вечером к нам приехало много грузовиков в БК и разным оружием. Спать уже было более-менее нормально, но холодно. 

26.02. Первое построение и сразу в лоб, новые управленцы – комбат коммунист, коммисар снабжения и комрот моей первой роты. Днем начали выдавать оружие. Мне дали АК, подсумок, разобрал, протер отдал. После оружия пошел в магазин за канцелярией где купил папку, портфель, бумагу, тетрадь и карандаши с ручкой. На вечер поступило сообщение, что каналы воды перебиты и вода теперь по расписанию утром 2 часа и вечером 2″.

Українські захисники знищили командира бригади морпіхів, який хотів штурмувати Одесу

Українські захисники знищили командира бригади морської піхоти Росії полковника Шарова. Він командував тими піхотинцями, які хотіли штурмувати Одесу, але були ліквідовані під Миколаєвом та Маріуполем.

Про це повідомив речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук.

«Пам’ятаєте, ми напередодні говорили про те, що морпіхи, які хотіли штурмувати Одесу, гниють тепер під Миколаєвом та Маріуполем? Прийшла ще одна гарна звістка. Командира бригади морської російської піхоти наші військові знищили. І так буде з кожним, хто намагається гвалтувати українських жінок. Хто намагається вбивати наших дітей. І нема їм пробачення…», – сказав Братчук.

ЗСУ знищили ворожий склад боєприпасів на Луганщині

Підрозділи 24 ОМБр імені короля Данила знищили на Луганщині склад боєприпасів та зброї російських військ. 

Про це повідомляє 24 ОМБр імені короля Данила.

“На цьому відео не просто красиво горить вогонь. На ньому неймовірно гарно палає, детонує і розлітається на десятки метрів боєкомплект росіян на Луганщині. Тут і боєприпаси до стрілецької зброї, тут і артилерійські снаряди і багато іншого. Найбільше гріє душу те, що ця краса уже відбувається протягом двох годин, а це означає, що там ще горіти і горіти”, – йдеться в повідомленні.

Понад 100 літаків та 517 танків. У ЗСУ розповіли про втрати ворога

Станом на ранок 23 березня військовослужбовці Збройних сил України ліквідували щонайменше 15600 солдатів російської армії. Також наші захисники знищили 517 танків, 101 літак та 124 гелікоптери окупантів.

Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ.

Крім того, українським військовим вдалося розбити вже 11578 бойових броньованих машин РФ, 1008 одиниць автомобільної техніки та 42 безпілотників окупантів.

“Особового складу – понад 15600, танків – 517, бойових броньованих машин – 1578, артилерійських систем – 267, реактивних систем залпового вогню – 80, засобів протиповітряної оборони – 47, літаків –101, гелікоптерів – 124, автомобільної техніки – 1008, кораблів та катерів – 4, цистерн з паливом – 70, безпілотників – 42, спецтехніки – 15”, – йдеться в повідомленні Генштабу ЗСУ.

Можемо казати про 9 серію “Чорнобаївки”, – Арестович

Радник глави Офісу Президента Олексій Арестович заявив, що окупантів під славнозвісною Чорнобаївкою розгромили 9 раз. Сьогодні вночі їх накривали 3 години підряд з невеликими перервами.

За словами Арестовича, чергові “Смерчі”, які били по Миколаєву, сьогодні мовчали. Ймовірно, що ця партія замовкла назавжди.

“Боєкомплект до них знищили, було яскраво. Завдяки значним запасам цього самого боєкомплекту, концерт був із чудовим підсвічуванням та безліччю загорянь”,– іронізує Арестович.

За його словами, самої техніки на аеродромі набагато менше, ніж раніше, але й те, що було, порубане від розривів боєприпасів.

“Цілком можна стверджувати про успішний вихід чергової, 9 серії, серіалу “Чорнобаївка”, – підсумував він.

Українські військові витерли ноги об футболку Тимощука, який зрадив Україну

Все більше людей зі світу спорту коментує мовчання Анатолія Тимощука. Тепер свою думку про колишнього футболіста збірної України на справі показали українські захисники.

Паблік “Отдушивдушу” опублікував відео, у якому українські військові витирають ноги об футболку Анатолія Тимощука з “4” номером. Форма була ще за часів виступів футболіста у донецькому Шахтарі.

Українці до останнього надіялись на те, що Тимощук перерве своє мовчання та висловить думку про війну у рідній Україні, яку розпочали російські окупанти. Однак Анатолій, який колись бився у груди та називав себе затятим патріотом країни, продовжує ігнорувати напад росії.

“Був Тимощук, а став Зал*пщук”,– сказали військові.

На Миколаївщині збили ворожу крилату ракету

У Миколаївській області Збройні Сили України збили ворожу крилату ракету.

Про це повідомив голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім.

«Ще 1. Дякуємо ЗСУ», — написав Кім.

Воїни Десантно-штурмових військ показали знищену техніку ворога

Військові Десантно-штурмових військ Збройних Сил України знищили сотні російських окупантів та перетворили на металобрухт сотні тонн ворожої військової техніки.

Роботу українських десантників або «марунових беретів» показали у Командуванні Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Наголошується, що підрозділи українського десанту з перших хвилин широкомасштабної збройної агресії проти України успішно виконують бойові завдання на найбільш важливих напрямках, демонструючи мужність, героїзм та високий професіоналізм.

Сили спротиву Сіверщини разом із місцевими знищили російський бронеавтомобіль «Тигр»

Чернігівщина не дарма зветься краєм партизанської слави, адже люди стають на захист своєї землі разом зі Збройними Силами України.

Так, силам спротиву Сіверщини разом із місцевими патріотами вдалося знищити російський “Тигр”.

Втрати ворога уточнюються. Вірте у своїх захисників та підтримуйте! Разом ми переможемо!

Держприкордонслужба показала, як песики допомагають боронити нашу державу

Заряд милоти на вечір!

Це далеко не всі досягнення і перемоги на 28-ий день війни. Дякуємо українським захисникам за такі позитивні новини. Дякуємо їм за щоденний важкий внесок у майбутню перемогу над російським окупантом. Дякуємо за наближення цієї перемоги. Слава Україні! Слава Захисникам!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 Травня, Середа
14 Травня, Вівторок